Ulf Wittrock / Shutterstock.com

Nieuws Prijsrally

Aldi gooit zuivel- en vleesprijzen flink omhoog

1 April 2022 - Wouter Baan1 reactie

Vanaf maandag 4 april gooit Aldi in Duitsland de prijzen voor zuivel en vlees historisch fors omhoog. Daarmee anticipeert de discounter op de snel gestegen inkoopsprijzen. Voor de prijs van boter staat een prijsstijging van maar liefst 30% gepland, zegt een woordvoerder tegen de Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.

Aldi spreekt van prijsstijgingen (in vlees en zuivel) die nog nooit eerder in de recente geschiedenis zijn voorgekomen. De boterprijs springt eruit. Al moet nog blijken met hoeveel de supermarktketen de prijzen precies gaat verhogen. Een woordvoerder spreekt over significante prijsverhogingen in vlees en zuivel. Voor boter staat een toeslag van 30% gepland.

Anderen volgen waarschijnlijk
Aldi Süd en Aldi Nord zijn doorgaans prijszetters De discounter verwacht dat andere Duitse supermarkten hun prijzen ook snel verhogen. Hoewel de vlees- en zuivelprijzen door schaarste fors zijn gestegen, verwacht Aldi niet dat er lege schappen ontstaan. De prijsstijgingen ook staan niet op zichzelf. Half maart liet Aldi al weten dat de prijzen in alle productgroepen omhoog gaan. Dit betreft in totaal meer dan 400 artikelen.

Of Aldi in Nederland ook prijsverhogingen in gedachten heeft, is nog niet bekend. De woordvoering was vrijdagmiddag (1 april) niet bereikbaar voor commentaar.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reacties
1 reactie
corry bisschops 9 April 2022
in de commercials op tv worden héél andere prijzen gegeven , één voorbeeld is de paasstol, de bloemen zijn zelfs 50 % duurder en de verbanden ook veel duurder, verder had ik niet gekocht
U kunt niet meer reageren.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden