Vegetarisch

vegan Vleesvervangers

Nieuws Jaarcijfers

Duitse worstmaker ziet grote groei in vega-vlees

Rügenwalder Mühle, een van de grootste worstenmakers van Duitsland, heeft de omzet in plantaardige producten afgelopen jaar voor het eerst die van vleesproducten zien overstijgen.
3 Mei 2022
Fork Ranger

Interview Fork Ranger

'Duurzame stappen moeten je core business aanraken'

Klimaatverandering is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Maar is dat de juiste manier om het thema onder de aandacht te brengen? Fork Ranger wil klimaatverandering juist op een makkelijke en leuke manier onder de aandacht brengen.
1 April 2022
Boerenbusiness

Nieuws Overname

Schouten Europe neemt failliete Nijland Food over

Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit het Twentse Goor over. Schouten neemt alle gebouwen en machines over en zet zich er voor in dat zoveel mogelijk werknemers van Nijland hun baan kunnen behouden. Het verwerken van kip past niet bij het produceren en verwerken van plantbased producten van Schouten Europe; die tak wordt afgestoten. 
30 December 2021
TU Delft

Nieuws Stichting Agrifacts

'TU Delft moet transparant zijn over klimaatwinst'

Het restaurant van de faciliteit Bouwkunde van TU Delft is sinds mei van dit jaar volledig vegetarisch. De universiteit heeft zichzelf het doel gesteld om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Maar de cijfers die het communiceert, kloppen volgens Stichting Agrifacts niet. En een ‘verdwenen’ literatuurreferentie maakt het onderzoek niet betrouwbaarder.
21 December 2021
Funk Gilde

Interview Funk Gilde

'Wij willen nummer één in vega-bittergarnituur zijn'

In de afgelopen dertig jaar hebben veel veranderingen plaatsgevonden in culinair Nederland, maar op snackgebied consumeren we al zestig jaar hetzelfde. “We eten nog steeds dezelfde snacks, vooral op vegetarisch gebied valt veel te halen”, vertelt Bob Schuitema, één van de drie oprichters Funk Gilde. Schuitema gaat in op de uitdagingen die ze bij Funk Gilde ervaren en op de Dutch Food Week, die van 9 tot en met 16 oktober wordt georganiseerd.
6 Oktober 2021
Snacks

Interview Van Geloven

Van Geloven groeit in kaas- en vleesloze snacks

Bij Van Geloven groeien de vleesvervangers hard. 'Wij denken dat over vijf jaar de helft van ons assortiment uit vegetarische producten bestaat. De groei versnelt. We voorzien dat snacks zonder vlees een enorme vlucht gaan nemen,' vertelt Leonie Caris, marketingmanager foodservice bij Van Geloven. Op 8 oktober wordt een nieuwe fabriek in Maastricht geopend met een state-of-the art productielijn.
4 Oktober 2021
kaas Jumbo Max&Bien

Nieuws Max&Bien

Vegan kazen van Max&Bien naar Jumbo Foodmarkt

De vraag naar vegan kazen voor de retail neemt hard toe. Start-up Max&Bien besloot drie jaar terug in te spelen op die vraag door volledig in te zetten op de productie van unieke vegan kazen. En met succes. Naast het winnen van twee prijzen, ligt het nieuwe assortiment van Max&Bien vanaf zaterdag 2 oktober in de schappen van Jumbo Foodmarkt in Groningen. “Later deze maand volgt ook de introductie bij de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam-Noord”, zo schrijven initiatiefnemers. Maxine Agyeman en Jobien Groen.
2 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Retail

Duurzame soja speerpunt in vega-kip Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn brengt vanaf aankomende week vegetarische kipfilet op de markt onder eigen merknaam. Het product bestaat onder meer uit duurzame soja en tarwe. Maar geen Nederlandse soja. De vraag die rijst is: hoe duurzaam is het dan? 
17 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden