Vegetarisch

varkensvlees vlees

Nieuws Onderzoek

Kwart vindt dat overheid vlees duurder moet maken

Bij vleesaankopen is de prijs belangrijker dan het keurmerk of de impact op het klimaat/milieu. Van alle consumenten is een kwart verder van mening dat de overheid moet stimuleren om minder vlees te eten. Dit kan door het duurder te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar de vleesconsumptie en de motivaties en belemmeringen om te minderen met vlees.
20 Juli 2021
Vleesvervangers

Achtergrond Vleesvervangers

Vegetarisch gehakt heeft nog horde te nemen

Vegetarische burgers, schnitzels en worst: de schappen in de supermarkt liggen er inmiddels vol mee. Maar gehakt en tartaar zijn nog een brug te ver. Om deze termen te kunnen gebruiken, wordt de Warenwet aangepast. Dat vraagt eerst om een wettelijk vastgelegde definitie van vegetarisch en veganistisch.
8 Juli 2021
vlees vegan

Nieuws Trends

Vega(n) bbq: van spiesjes tot complete bloemkool

Met de zomerse temperaturen stijgt ook weer de animo om te barbecueën. Nu bijna de helft van de Nederlandse volwassenen zichzelf flexitariër noemt, is het niet raar dat er op de barbecue naast spareribs, satéstokjes en hamburgers ook steeds vaker groentes of vleesvervangers liggen.
8 Juli 2021
kaas

Achtergrond Hybride zuivel

Drie dimensies bepalen markt voor hybride zuivel

Een hybride auto kennen de meeste mensen wel, maar hybride zuivel? Met een hybride zuivelproduct kiest de consument voor zuivel, waarin de grondstoffen (vaak eiwit, maar soms ook vet) deels een plantaardige oorsprong hebben. Wat is het perspectief van hybride zuivel en wat betekent het voor de producent van authentieke melk, de melkveehouder?
30 Juni 2021
rundvlees vlees

Achtergrond Vlees

Wel of geen vlees: een eindeloze discussie?

Gaan we in de toekomst wel, geen, minder of meer vlees eten. Het is een thema waar veel analisten, onderzoekers en wetenschappers de laatste maanden én jaren onderzoek naar hebben gedaan of nog steeds doen. Een duidelijke conclusie is nog altijd niet getrokken. Is het een eindeloze discussie, of heeft de jongere generatie nu toch echt een keuze gemaakt?
26 Mei 2021
Vegetarisch

Nieuws TU Delft

TU Delft: 'Bewuster met ons voedsel omgaan'

Sinds het begin van deze maand heeft het restaurant van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft een volledig vegetarisch assortiment. 'In het kader van klimaatactie is hiervoor gekozen', vertelt Andy van den Dobbelsteen, coördinator duurzaamheid van de TU Delft. De universiteit heeft zichzelf namelijk het doel gesteld om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. 'Onderzoek toont aan dat veel winst behaald kan worden op het gebied van voedsel.' Daarnaast is het volgens de universiteit belangrijk dat we bewuster met ons voedsel omgaan.
19 Mei 2021
zuivel kaas

Achtergrond Vegetarische kaas

Kaasproducent speelt volop in op groei van vegetariërs

Inspelen op de behoeften van de consument. Het wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Vooral het aantal Nederlanders dat soms of zelfs volledig vegetarisch eet, neemt in rap tempo toe. Nederlandse kaasproducenten spelen op die trend in. Dat doen ze met het vegetarisch maken van hun kazen. En die omschakeling is zo moeilijk nog niet. Hoe werkt het precies? En worden alle kazen op termijn vegetarisch?
10 Mei 2021
Boerenbusiness Vegetarische Slager Vegetarisch

Nieuws Stegeman

Stegeman streeft naar 50% vegetarisch assortiment

Slagersmerk Stegeman streeft ernaar dat over 10 jaar ongeveer 50% van het assortiment vegetarisch is. Het is dan ook niet vreemd dat het merk afgelopen maand partner was van de ?Week zonder Vlees?.
9 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden