Meer nieuws

supermarkt varkensvlees vleesconsumptie

Nieuws Vlees & Eiwit

'Varkensvlees moet leren van vleesvervangers'

De ketendialoog 'de smaken van duurzamer varkensvlees' van woensdag 1 februari werd gekenmerkt door enthousiasme om de Nederlandse varkensvleesketen verder te verduurzamen. Hierbij loopt de sector tegen één probleem aan, hoe krijg je de consument mee? Twee marketingdeskundigen gaven tijdens de dialoog antwoord op deze vraag.
Gisteren 16:30 uur
Plantaardige melk Melkvervanger

Analyse Grondstoffen

'Groeiende zuivelbehoefte biedt kans alternatieven'

De wereldwijde behoefte aan zuivel groeit. Aan de ene kant door bevolkingsgroei, maar ook door een veranderend eetpatroon. Zo wordt er in China steeds meer pizza gegeten, waar kaas voor nodig is. Sectorspecialisten van de Rabobank zien een exportkans voor zuivel in 2030 van 20,35 miljoen ton. Dat volume kan volgens hen door verschillende landen worden ingevuld en daarin is ook ruimte voor zuivelalternatieven, zoals hybride (deels plantaardige) zuivelproducten. 
Gisteren 14:00 uur
soja - food

Analyse Grondstoffen

Sojanotering zakt door grote Braziliaanse oogst

De granenmarkt geeft wisselende signalen. Tarwe maakte een correctie na de stijging eerder deze week. Ook soja sloot lager mede door de goede oogstverwachtingen in Brazilië. Verder werd bekend dat de Egyptische staatsinkoper de maïstender die deze week werd gesloten heeft geannuleerd.
Gisteren 12:30 uur
suiker euro

Analyse Suiker

Rally op de suikermarkt begint af te koelen

De stijging van de suikerprijzen die ruim een week geleden werd ingezet vlakt af. Nieuws over een kleinere suikeroogst in India gaf de koersen opwaarts momentum. Inmiddels kijken spelers op de suikermarkt naar de ontwikkelingen op de oliemarkt. Voor verwerkers is het daardoor minder aantrekkelijk suikerriet te verwerken tot ethanol.
Gisteren 11:25 uur
DMK

Nieuws Ondernemen

Zuivelconcern DMK hoopvol over groei in ijssegment

De Duitse ijsbranche heeft ook in 2022 te maken gehad met een uitdagend jaar. Met nieuwe merken die het in licentie maakt, hoopt zuivelconcern DMK dit jaar toch winnende en winstgevende concepten aan te bieden. 
Gisteren 11:00 uur
FrieslandCampina

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina en link Unilever naar nieuwe baas

CEO Hein Schumacher van FrieslandCampina heeft bij zijn eerder deze week aangekondigde vertrek een nette opzegtermijn van drie maanden in acht genomen. Op zich tijd genoeg om een hoogste baas te vinden, zou je zeggen, maar het vinden van de juiste persoon die de Nederlandse zuivelreus weer vleugels te geven, is geen sinecure. Het voortouw is aan Baptiest Coopmans.
Gisteren 10:00 uur
tarweopslag tarwe - agri

Markt Starter Grondstoffen

Koersen grondstoffen kijken naar beneden

De prijzen van tarwe, suiker, koffie bewegen om uiteenlopende redenen omhoog. De gemene deler op de grondstoffenmarkt is de onzekere situatie omtrent corona in China. Dit drukt bijvoorbeeld de palmolieprijs. Als we kijken naar energie dan daalt aardgas, maar trekt de olieprijs wel aan.
Gisteren 08:10 uur
energie olie gas energieprijs

Analyse Energie

ICE werkt om het Europees prijsplafond voor gas heen

Door lagere verwachtte temperaturen steeg de gasprijs deze week in de lift. Al blijft de stijging tot nu toe beperkt. Omdat metrologische instituten voorlopig harde wind verwachten, blijft de stijging van de gasvraag de komende weken waarschijnlijk beperkt. Daarnaast blijkt er een lek te zitten in het prijsplafond van de Europese Unie. Met een Brits alternatief voor de TTF kan ICE toch gasderivaten boven de Europese maximumprijs verkopen.
Gisteren 07:00 uur
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Nieuws Grondstoffen

Partnership Numidia en DMK voor fat filled poeder

Zuivelhandelaar Numidia is een strategisch partnership aangegaan met het Duitse DMK voor de distributie van instant fat filled melkpoeder. Dit product wordt gemaakt in de fabriek van DMK in Zeven. Numidia brengt de poeders op de markt onder de private labelnamen Numigold en Amina.
Eergisteren 17:00 uur
koffie

Analyse Koffie

Koffieprijzen naar hoogste punt in 3 maanden

De koffieprijzen op de termijnmarkt in New York zijn tot een driemaands hoogtepunt gestegen. De markt is in de ban van een krapper wordend aanbod uit Brazilië.
Eergisteren 16:00 uur
rundvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Krimp rundveestapel houdt rundvleesprijs VS hoog

Door de ernstige droogte en hoge voerprijzen is de Amerikaanse rundvleesstapel in 2022 flink gekrompen. Vooral het aantal vleeskoeien nam vorig jaar af. Door het kleine aanbod blijft de Amerikaanse rundvleesprijs komende jaren hoog.
Eergisteren 15:00 uur
palmolie

Analyse Grondstoffen

Prijs palmolie zakt niet, maar blijft wel laagste

De palmolieprijs blijft zich de laatste weken houden op een relatief stabiel prijsniveau. Daarmee onderscheidt het product zich ten opzichte van de naaste concurrentie, maar palmolie blijft wel verreweg het goedkoopst.
Eergisteren 14:00 uur
supermarkt Aldi

Analyse Grondstoffen

Zuivelinflatie op zijn eind: retail verlaagt boterprijs

De boterprijs heeft sinds kort weer vaste grond onder de voeten, maar daar ging wel een vrije val aan vooraf. Hoewel de markt qua volatiliteit wel wat gewend is, viel deze afwaardering de zuivelsector zwaar op de maag. Grote Duitse retailconcerns verwerken de dalende prijzen richting de consument om de vraaguitval tegen te gaan. 
Eergisteren 13:00 uur
haven graanexport

Analyse Grondstoffen

Egypte en Jordanië zijn aan de markt voor tarwe

Op de tarwemarkt hebben analisten de blik gericht op de kou in de VS. Die zou flinke schade kunnen toebrengen aan de wintertarwe. In Europa lijkt dat nieuwe overigens maar beperkt effect op de koers te hebben. Soja vindt op het moment steun door de droogte in Argentinië. De problemen zijn daar inmiddels zo groot dat de overheid economische maatregelen neemt om de landbouwbedrijven overeind te houden.
Eergisteren 12:20 uur
foodbusiness Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Pluimveevlees 'koopje' bij slagers en poeliers

De grootschalige importen uit Polen en Oekraïne blijven de pluimveevleesmarkt domineren. Door grotere exporten uit deze Oost-Europese landen staan de prijs van kippenvlees op het moment onder druk. Ondertussen constateren ingewijden in de markt dat poeliers en slagers profiteren van de overgang van supermarkten naar 1 ster Beter Leven. Zij verkopen vaak namelijk nog gangbaar gehouden pluimvee. 
Eergisteren 11:00 uur
McDonalds

Nieuws Ondernemen

McDonald's profiteert van prijsverhogingen

McDonald's heeft in het vierde kwartaal van 2022 betere resultaten geboekt dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse hamburgerketen. McDonald's profiteerde van gerichte prijsverhogingen en een vernieuwd menu.
Eergisteren 10:53 uur

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox