Meer nieuws

tarwe Agrifoto

Analyse Grondstoffen

Dalende tarwekoers kijkt meer naar VS dan Europa

De tarweprijs op de Matif voor levering september 2023 moet maandagmiddag 27 juni opnieuw euro’s toegeven met zelfs prijzen onder de €350 op de borden in Parijs. Het wordt steeds beter duidelijk dat de graanoogst kleiner uitpakt dan vorig jaar maar dit kan de markt niet op andere gedachten brengen. In dit artikel lees je welke actualiteiten nu de grootste invloed hebben.
Maandag 16:55 uur
Ochama JD.com

Analyse Ochama

Chinese supermarkt wil Nederland veroveren

Een online supermarkt die goedkoper is dan Picnic, Jumbo of de Albert Heijn. Dat is de pitch waarmee de van oorsprong Chinese websuper Ochama Nederland en daarna Europa wil veroveren. Om dat te bereiken doen ze een aantal dingen dan de concurrent. 
Maandag 16:50 uur
Olijfolie

Nieuws grondstoffen

Verdeeld prijsbeeld op markt olijfolie

Over de olijfoliemarkt wordt veel gespeculeerd: wat doen prijzen, wat wordt de oogst dit jaar? Feit is dat daar nog heel weinig over valt te zeggen. Ook de Europese Commissie waagt zich niet aan voorspellingen in haar jongste marktbericht. Ondertussen geven de prijzen geen eenduidig beeld.
Maandag 13:45 uur
eieren Albert Heijn

Analyse Eieren

Eiermarkt beweegt stabiel ondanks krap aanbod

De eiermarkt zit in een rustige fase. Ondanks een krap aanbod bewegen de prijzen al wekenlang vrij stabiel. Historisch gezien zijn de prijzen hoog, maar pluimveehouders hebben daar met de hoge voerprijzen geen boodschap aan.
Maandag 11:30 uur
Rijst

Analyse Rijst

Schijn bedriegt op de stabiele rijstmarkt

Ondanks de grote en toenemende vraag naar rijst daalde de prijs van het product op de wereldmarkt. De voorraden blijken groot, wat de markt relatief stabiel houdt. Toch heerst er veel onzekerheid op de rijstmarkt door de prijsstijgingen van andere grondstoffen en producten.
Maandag 08:00 uur
olie

Analyse Olie

Definitieve trendbreuk op de oliemarkt?

Het neerwaartse momentum houdt aan op oliemarkt. Olie is relatief duur en de economische vooruitzichten zijn minder optimistisch dan een paar weken geleden. Daarmee verschuift de aandacht van handelaren meer naar de vraag in de markt in plaats van het aanbod.
Vrijdag 18:30 uur

Video Grondstofupdate

Blazen grondstofmarkten stoom af of speelt er meer?

De grondstofmarkten stonden flink onder druk de afgelopen week. Tarwe heeft een tik gekregen van de start van oogst. Bij de plantaardige oliën zorgde extra aanbod uit Indonesië voor lagere noteringen. Op de achtergrond spelen onzekere economische verwachtingen bij de neerwaartse correctie op de grondstofmarkt. Marktredacteur Jurphaas Lugtenburg praat je bij.
Vrijdag 16:00 uur
export haven schip

Analyse Logistiek

Gevolgen inflatie sijpelen door in zeevervoersector

De gevolgen van de hoge inflatie die zich wereldwijd voordoet, beginnen door te sijpelen naar de logistiek. Zo heeft Samsung orders geschrapt en verschepingen meedere weken uitgesteld. Het elektronicabedrijf is niet de enige. Er zijn in de Verenigde Staten steeds meer bedrijven met voorraadoverschotten, doordat er minder bestellingen worden geplaatst. 
Vrijdag 15:00 uur
graan tarwe voeranalyse

Analyse Granen & Grondstof

De tarwenoteringen houden dalende trend vast

De tarwekoers op zowel de Matif als de CBoT hebben de laagste stand sinds 1 maart bereikt. Voor een deel past dat in het seizoenpatroon. Tijdens de oogst staat de markt doorgaans op het laagste punt. Maar de markt schudt ook de zorgen over aanvoer problemen uit de Zwarte Zee van zich af. Daar komen dan weer wel twijfels over de economische groei voor terug.
Vrijdag 13:00 uur
vlees Smithfield

Analyse Automatisering

Smithfield Foods pakt personeelstekort in VS aan

Smithfield Foods, de op een na grootste varkensvleesproducent ter wereld, gaat een fabriek in Californië sluiten. Wat speelt er bij de vleesgigant?
Vrijdag 13:00 uur
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher treedt per oktober aan bij Unilever als commissaris. Hij heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.
Vrijdag 12:25 uur
aardappelen pootgoed Agrifoto

Opinie Marco Schouten

Pootaardappelen uit Kenia tegen verkiezingsgeweld

Ben je van plan om in augustus naar Kenia te gaan? Beter niet doen. Het kleuradvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt voor Kenia donkerrood.
Vrijdag 11:00 uur
weipoeder

Analyse melk

Lagere prijzen, spanning op weipoedermarkt

In een opnieuw iets dalende zuivelmarkt neemt met name de druk toe op de poederprijzen. De magere melkpoederprijs daalde deze week met zo'n 4%, de weipoederprijzen daalden tussen de 7 en 10%. Met name de feed-prijzen gingen hard naar beneden.
Vrijdag 09:00 uur
Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Frank en vrij? Daar klopt niets van

De Zwitserse frank heeft als veilige haven al langere tijd de wind in de rug van een groeiende onrust in de financiële wereld. Daar komt nu ook nog een rentevoordeel bovenop. Maar waarom vliegt de munt dan niet veel sneller omhoog?
23 Juni 2022
suiker

Analyse Suiker

Suiker eindelijk in rustiger vaarwater

De suikernotering schommelde alle kanten op de afgelopen periode, maar lijkt zich nu in rustiger vaarwater te bevinden. Datzelfde geldt voor India, die voor rust wilt zorgen op de binnenlandse markt door alvast een suikerexportlimiet vast te stellen voor aankomend groeiseizoen.
23 Juni 2022
varkensvlees ham

Nieuws Vlees

Export Spaanse gedroogde ham smaakt naar meer

Gedroogde hamproducten lijken steeds meer in trek bij Aziatische afnemers. Dat blijkt uit marktonderzoek van het de Spaanse belangbehartiger voor de varkensvleesketen INTERPORC.
23 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief