Meer nieuws

Danish Crown

Analyse Vlees & Eiwit

Danish Crown sluit opnieuw Deense slachterij

Danish Crown heeft een nieuwe reorganisatie van de Deense activiteiten aangekondigd. Het bedrijf heeft besloten de slachtfaciliteit in Ringsted te sluiten.
Donderdag 13:00 uur
korrelmais

Analyse Grondstoffen

Grote zorgen over de maïsoogst in Argentinië

In Europa was er weinig beweging op de tarwemarkt. Dat was in de VS, waar het weerbericht voor rumoer zorgde, wel anders. In Argentinië zijn er grote zorgen over de maïsoogst. Een bacterieziekte dreigt de opbrengst te decimeren.
Donderdag 12:30 uur
Cacao

Analyse Grondstoffen

Veel minder cacaobonen naar havens Ivoorkust

Opnieuw stijgen de cacaonoteringen verder. Het hoogtepunt werd deze maandag bereikt, en dat zwakte gisteren af. Ivoriaanse havens ontvingen afgelopen week veel minder cacaobonen, en illegale mijnbouw in Ghana brengt cacaoplantages in moeilijkheden.
Donderdag 11:30 uur
plantaardig ijs

Nieuws Bedrijven

Greenyard pikt zuivelvrije ijsproducent in België op

Greenyard neemt het Belgische Crème de la Crème over, een Belgische producent van zuivelvrij ijs. Het Belgische foodconcern wil met de overname de groei in de categorie van plantaardige diepvriessnacks- en desserts versnellen.
Donderdag 10:50 uur
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Olieprijs daalt ondanks geopolitieke spanning

De olieprijs heeft deze week een flinke stap naar beneden gezet. Daarvoor zijn twee redenen. De markt verwacht dat geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran niet tot een hoger aanbod leiden en daarnaast zijn recente indicatoren van de Chinese economie zwakker dan verwacht.
Donderdag 10:30 uur
melkpoeder china

Analyse Grondstoffen

Melkpoederexport naar China stuit op muur

De export vna melkpoeder vanuit Europese lidstaten naar China laat in de voorbije maanden een flinke achteruitgang zien. Weipoeder is minder vatbaar voor de vraaguitval, maar de prijzen staan desondanks wel stevig onder druk. 
Woensdag 17:00 uur
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmoliekoper ontdekt prijsgat met zonnebloem

De palmolieprijs is de laatste week sterk gedaald in reactie op berichten over een oplopende productie en dalende importen bij een aantal grootverbruikers. Wat wel enigszins bevreemdt, is dat de palmolieprijs pas nu lijkt te reageren op het toenemende gebruik van goedkopere alternatieven.
Woensdag 15:30 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Duitse tarweoogst volgens coöperaties kleiner

De komende tarweoogst valt volgens het Duitse Raiffeisenverband kleiner uit dan vorig seizoen. Ook uit Rusland en Oekraïne kwamen gisteren weinig bemoedigende opbrengstprognoses naar buiten. In Brazilië haasten telers zich soja te oogsten met regen in aantocht.
Woensdag 12:50 uur
India Roepie

Opinie Joost Derks

Roepie: van breekbare munt tot supervaluta

De roepie is onder het bewind van de Indiase minister-president Modi opgeklommen van een breekbare munt tot een van de sterkste valuta’s in de opkomende wereld. De Indiase verkiezingen hebben grote invloed op de toekomst van het land én van de roepie.
Woensdag 10:10 uur
mozzarella foodbusiness

Nieuws Grondstoffen

Kaasprijzen duikelen op Global Dairy Trade

De kaasnotering op de Global Dairy Trade die gisteren plaatsvond, hebben geen beste beurt gemaakt. Vooral cheddar heeft fors ingeleverd. De melkpoeders muteren stabieler.
Woensdag 08:00 uur
Vleesvervangers Schouten Food

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

In 2030 moet minimaal de helft van alle eiwitten die in Nederland geconsumeerd worden van plantaardige origine zijn, zo heeft het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. Uit de recente Eiwitmonitor van de Wageningen Universiteit (WUR) blijkt dat we nog ver van die verhouding afzitten. Toch is de doelstelling van het gros van de Nederlandse supermarkten en kantines nog een stuk ambitieuzer. Dit zet bedrijven er steeds vaker toe aan om grote stappen te zetten, zonder dat naar het publiek te communiceren.
Woensdag 08:00 uur
suiker

Analyse Grondstoffen

Suikernotering VS laagste in ruim een jaar

De Amerikaanse suikernotering staat momenteel op het laagste punt in ruim een jaar tijd. De notering zakte voor het weekend naar het laagste punt sinds december 2023 en die trend zette na het weekend door. Dit heeft onder meer te maken met de Braziliaanse munt die in waarde is gedaald.
Dinsdag 17:00 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Zwarte Zee-tarwe maakt een pas op de plaats

Het blijft nat in Europa. Het Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) uit het Verenigd Koninkrijk verwacht daarom dat het VK meer tarwe zal moeten importeren. In het Zwarte Zeegebied maakt de tarweprijs een pas op de plaats. Kazachstan maakte bekend het importverbod voor tarwe met een halfjaar te verlengen. In Amerika gaat het nieuwe groeiseizoen van maïs en soja redelijk voorspoedig van start. Er zijn daar wel zorgen over de tarwe op de zuidelijke prairies.
Dinsdag 12:30 uur
Mosa Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveegigant PHW investeert in kweekvlees

Nederlandse kweekvleesproducent Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde €40 miljoen opgehaald, zo maakt het bedrijf in een persbericht bekend. Het bedrijf wil het geld gebruiken om de productie op te schalen en de kosten van het productieproces te verlagen. Een van Europa’s grootste pluimveebedrijven behoort tot de investeerders.
Dinsdag 11:30 uur
brood

Nieuws Bedrijven

Biologisch bakkerijconcern Pandriks in Franse handen

Biologisch bakkerijconcern Pandriks Holding in Meppel komt in Franse handen. Het bedrijf wordt overgenomen door Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. Met de deal van Pandriks wil Le Duff vooral haar assortiment biologische bakkerijproducten versterken. Pandriks blijft ook onder de Franse paraplu met het eigen merk in de markt opereren.
Dinsdag 10:10 uur
Pluimveevlees kipvlees

Analyse Vlees & eiwit

Braziliaanse export kippenvlees daalt stevig

De Braziliaanse pluimveevleesexport is in het eerste kwartaal van 2024 fors gedaald. Door vogelgriep is Brazilië niet in staat om de sterke resultaten van 2023 te evenaren.
Dinsdag 10:00 uur

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden