testing / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Nestlé lijdt nog niet onder hogere kosten

20 Oktober 2021

Voedingsmiddelenconcern Nestlé lijkt nog niet te lijden onder de hogere kosten in de keten. In de eerste negen maanden van het jaar is de omzet met 7,6% gestegen. Dat meldt het concern woensdag 20 oktober. De omzetgroei ligt boven de verwachting van analisten. Zij gingen uit van een groei van 6,6%.

Nestlé noteert over de eerste negen maanden van het jaar een organische groei van omgerekend €59 miljard, wat een plus is van 7,6% met een jaar eerder. In deze cijfers zijn desinvesteringen, wisselkoersschommelingen en acquisities niet meegenomen. De toename is hoger dan analisten hadden verwacht, want zij gingen uit van een plus van 6,6%. 

Hogere kosten in de keten
Het lijkt er daardoor op dat Nestlé nog niet lijdt onder de hogere kosten in de gehele keten. Al heeft het de prijzen in het derde kwartaal wel met 2,1% moeten verhogen om prijsinflatie aan de aankoopzijde te compenseren. De multinational denkt niet dat het effect heeft op de winstmarges voor dit jaar. Die blijven staan op een groei tussen de 6% en 7%.

Op de aandelenbeurs hadden de cijfers een positief effect. De koers van Nestlé steeg met 4% naar 116,82 Zwitserse frank. Omgerekend naar euro's gaat het om een bedrag van circa €108,80 per aandeel.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Beurskoers van Oatly niet gered door hogere omzet

Achtergrond Oatly

Beurskoers van Oatly niet gered door hogere omzet

Greenyard boekt positieve resultaten

Nieuws Kwartaalcijfers

Greenyard boekt positieve resultaten

Omzet Barry Callebaut stijgt, verkoop trekt aan

Achtergrond Barry Callebaut

Omzet Barry Callebaut stijgt, verkoop trekt aan

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Analyse Ahold Delhaize

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief