Dossier | Food People

Marcel Joosten FrietHoes

Food People Marcel Joosten

'Doel is een nieuwe norm in frites neer te zetten'

Van een kleine winkel in Haarlem met zelfgemaakte verse frites naar een serieuze fritesproducent die levert aan horecagroothandels en supermarkten. FrietHoes wil met verse frites de nieuwe standaard voor frites zetten en in een nieuwe fabriek die voor volgend jaar gepland staat, moet drie keer zoveel geproduceerd kunnen worden. Grootschalig, maar wel ambachtelijk. En de snackbar… die bestaat ook nog steeds.
Vandaag 14:00 uur
Evert Tebak

Food People Evert Tebak

Sparerib tegenwoordig serieuze zaak

Traditioneel staat de sparerib vooral bekend als een snackbarproduct, maar met de opkomst van de barbecuecultuur in Nederland ontstaat er meer aandacht voor het product. Voor de beroepsorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zijn spareribs al jaren een serieuze zaak. Daarom reikt de organisatie elk jaar aan prijs uit aan de slager met de beste spareribs van Nederland. Keurslagerij E. Tebak nam de prijs dit jaar in ontvangst. Eigenaar Evert Tebak doet uit de doeken hoe je de beste sparerib van Nederland maakt.
Donderdag 14:00 uur
Coen de Lange

Food People Coen de Lange

'Residu bij tanktransport beperken tot minimum'

Met cacaonoteringen op recordhoogte wil geen enkel chocoladebedrijf cacao verspillen. Ieder cacaoboontje moet gespaard worden. Mega-Inliner International Group springt daarop in met een gepatenteerde oplossing. ''Doordat de chocolade aan de binnenzijde blijft plakken is er bij conventionele tanks zonder Mega-Inliner veel meer residu.'
10 April 2024
Holland Jersey

Food People Harald Hoffmann

'Onze melk geen commodity maar nicheproduct'

Het anders doen dan anderen, dat was de insteek toen compagnons Harald Hoffmann en Peter van Dronkelaar in 2015 een zuiveltak opzette. En ook: 'Niet aan een fabriek leveren, maar melk produceren, verwerken en verkopen.' Het resultaat zijn twee bijzondere melkstromen: A2- en Jersey-melk en de bijbehorende (basis)producten.
5 April 2024
Gro

Food People Timin Bosman Jansen

'Te vroeg zijn werkt niet altijd in je nadeel'

Als leverancier van vleesalternatieven aan de horeca was oesterzwammenverwerker GRO zijn tijd ver vooruit. In 2012 bracht het bedrijf al zijn eerste oesterzwambitterballen op de markt. De zoon van eigenaar Jan-Willen Bosman Jansen, Timin Bosman Jansen, vertelt hoe GRO misschien zelfs wel wat te vroeg startte, maar daar nu de vruchten van plukt.
28 Maart 2024
Soof Drinks

Food People Nicole Horsmans

Frisdank kan prima zonder geraffineerde suiker

Zo'n zeven jaar geleden besloot Nicole Horsmans, de oprichter van Soof, haar ontbijtdrankje in te koken tot een siroop. Horsmans kwam tot de conclusie dat ze vast niet de enige met behoefte aan een natuurlijke frisdrank zou zijn.
5 Maart 2024
Jimmy Products

Food People Annette Hooijmeijer

'Eind 2050 CO2-neutraal popcorn produceren'

Jimmy Products B.V. is popcornmarktleider van de Benelux. De producent is bijvoorbeeld hofleverancier van de Pathé-bioscopen en Kinepolis, maar levert ook 'echte bioscooppopcorn' aan supermarkten. In navolging van de klimaatambities van de grote klanten, heeft de producent zich ten doel gesteld om eind 2025 CO2-neutraal te produceren. Een belangrijke stap is het nieuwe duurzame pand dat in aanbouw is. De aankomende verhuizing heeft nu al een mooie samenwerking opgeleverd met een ander bedrijf dat gaat ondernemen op hetzelfde duurzame bedrijventerrein: Brouwerij Vet & Lazy heeft bier gebrouwen uit popcornrestromen.
27 Februari 2024
Eric Duijn

Food People Eric Duijn

'Een goede slager biedt unieke producten'

De vakvereniging de Koninklijke Nederlandse slagers houdt elk jaar een wedstrijd voor het meest populaire Nederlandse slagersproduct, namelijk de grillworst. Dit jaar won Slagerij H.H. Duijn de prestigieuze prijs. Eigenaar Eric Duijn (uiterst rechts op de foto) vertelt hoe hij zijn prijswinnende grillworst maakt en geeft zijn visie over het belang van ambacht voor het slagersvak.
23 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden