Dossier | Food People

Rieks Smook

Food People Rieks Smook

Deze vleesvervanger maakt de koe efficiënter

Twee jaar geleden werkte Rieks Smook bij de Rabobank. Nadat hij een deal ter waarde van $50 miljard gesloten had, begon hij zich te bezinnen op zijn werk. Rieks kwam tot de conclusie dat hij zich liever wilde inzetten voor de duurzaamheid en de efficiëntie van het landbouwsysteem. Hij vroeg zijn netwerk hoe hij het beste aan de landouwtransitie kon bijdragen, en kwam toen in aanraking met Grassa, een bedrijf met een grote belofte.
Eergisteren 15:45 uur
Barend Boot

Food People Barend Boot

Koffiepionier Barend Boot strijdt tegen slechte koffie

In het centrum van Baarn ligt de winkel van Boot Koffie. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijftigjarige bestaan. Foodbusiness.nl ging met Barend Boot in gesprek over de geschiedenis van het bedrijf dat single origin espresso naar Nederland haalde.
22 Maart 2023
Yool Food Concepts Olaf Ouwekerk Youri van Slingerland

Food People Olaf Ouwerkerk

Van AH tot Walmart, veel interesse voor Happy Trails

Speciaal voor millennials die willen ontsnappen aan het keurslijf waarin ze zitten, heeft Yool Food Concept chocoladeballetjes op de markt gebracht. Onder de naam Happy Trails, wat een knipoog is naar 'de zoektocht naar ultieme vrijheid in de jaren 60 en 70', de hippie trail. Het product is sinds kort te koop bij Albert Heijn. Foodbusiness sprak met medeoprichter Olaf Ouwerkerk, zelf ook millennial, over het concept en het verhaal dat ze willen vertellen.
14 Maart 2023
Philippe Bommerez

Food People Philippe Bommerez

'Cultuurverschillen maken Ibérico-export uitdagend'

Na een jarenlange carrière in de horeca van Frankrijk en Spanje zocht Philippe Bommerez naar een nieuwe uitdaging. Per toeval rolde hij in de handel van Ibérico-vlees, maar al snel vond hij een nieuwe niche in de markt. Door zijn internationale achtergrond werd Bommerez vaak gevraagd om mee te denken over de export, dus besloot hij een bedrijf op te richten dat Spaanse varkensvleesbedrijven bij de uitvoer van hun producten ondersteunt.
7 Maart 2023
NoPalm Ingredients Lars Langhout

Food People Lars Hanghout

'Palmolie' uit reststromen circulair en betaalbaar

NoPalm Ingredients brouwt uit reststromen olie met dezelfde eigenschappen als palmolie. Die kan als grondstof gebruikt worden in alle voedingsmiddelen en verzorgingsproducten waar nu ook palmolie in zit. Simpel gezegd maken ze oliehoudende gisten door reststromen, zoals aardappelschillen en suikerbietenloof, te fermenteren en halen tenslotte die olie uit de cellichamen van die gisten.
28 Februari 2023
Nice to Meat

Food People Mikel Pouw

Nice to Meat maakt van vlees een sterk merk

Al 128 jaar levert Nice to Meat vlees aan de horeca. In de jaren 90 nam Mikel Pouw het bedrijf over. Hij vroeg zich af hoe hij het bedrijf weer relevant kon maken in een verzadigde markt en kwam tot de conclusie dat er in Nederland weinig vlees van topkwaliteit verkocht wordt. Om in dit gat te springen importeert Nice to Meat sinds 1997 de meest bijzondere soorten vlees van over de hele wereld.
21 Februari 2023
Simon Visser

Food People Simon Visscher

Vis van de toekomst wordt van rijst gemaakt

Simon Visscher gelooft in een veganistische toekomst. Hoewel het assortiment van vlees- en melkvervangers inmiddels behoorlijk breed is, zijn de alternatieven voor vis alleen nog niet breed beschikbaar. Door zijn achtergrond in de wijnhandel had hij goede contacten in de horeca en dacht hij: zo'n product kan ik op de markt zetten. Dus richtte hij twee jaar geleden de Vegan Visboer op. Met succes, want inmiddels liggen zijn producten in de schappen van de meeste bekende groothandels en zet het bedrijf stappen richting uitbreiding naar het buitenland.
31 Januari 2023
deep branch

Food People Tanja van Dinteren

'Duurzamer vlees en vis met plantaardige proteïne'

Tanja van Dinteren is nu enkele maanden CFO en COO bij het Brits-Nederlandse bedrijf Deep Branch. Daar gebruiken ze CO2-gas van fabrieken voor de productie van een plantaardige proteïne, Proton.
17 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox