Dossier | Food People

Lazy vegan

Food People Bas Dijkstra

Lazy vegan maakt veganisme minder stoffig

Plantaardig eten moet makkelijk zijn, zo vindt Bas Dijkstra. Daarom richtte hij met zijn compagnon Vincent Bosgraaf het bedrijf Lazy Vegan op. In 2019 lanceerde het duo hun eerste wokmaaltijd in het Verenigd Koninkrijk bij Sainsbury's. Inmiddels levert het bedrijf ook aan supermarkten in Nederland, België en Duitsland.
26 September 2023
Leentjes

Food People De Haan & Kors

'We willen altijd groter, beter en avontuurlijker'

Het begon ooit met gekleurde poedersuiker, maar ondertussen maakt het Nederlandse Leentjes ook bakmixen, anijshagel en strooisels. Foodbusiness.nl interviewde Marleen de Haan en Willem Kors, oprichters van het bedrijf over hun bedrijf, ondernemen in coronatijd en een mogelijke uitbreiding naar het buitenland.
19 September 2023
Marthe Commandeur

Food People Marthe Commandeur

'In vegan kaas wordt elke dag geïnnoveerd'

Klimaat neutraal worden was een van de doelstellingen van Westland kaas. Om dit doel te bereiken wilde het bedrijf inzetten op een plantaardig alternatief. Na een ontmoeting met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys ontstond de joint venture WildWestLand. General Manager Marthe Commandeur vertelt over het verhaal van het bedrijf. 
12 September 2023
Nederland Eet

Food People Hugo Smink

Nederland Eet bindt strijd aan met thuisbezorgreus

Nederland Eet bindt de strijd aan met de oranje thuisbezorgreus met een lager commissiepercentage en de belofte dat niet te verhogen. Het bestelplatform, dat zelf niet bezorgt, is na vijf jaar inmiddels de grootste lokale speler in Zwolle, Kampen en Deventer. Met een sharefundingcampagne haalt het bedrijf nu geld op om meer lokale overnames te doen om zo de rest van Nederland te veroveren.
17 Augustus 2023
Mister Kitchen

Food People Daan Faber

'We hebben veel vertrouwen in ons product'

Plantaardige boter die qua smaak niet van roomboter te onderscheiden is. Dat is de pitch van het Nederlandse bedrijf Mister Kitchen voor Droomboter, gemaakt van cacaoboter. Volgens Daan Faber, het creatieve brein van Mister Kitchen, is het een totale innovatie. 
8 Augustus 2023
IJsbaart

Food People IJsbaart

'Wij zijn gewaagder dan de rest van de markt'

Het Amsterdamse IJsbaart maakt en verkoopt ambachtelijk veganistisch ijs. Dat doet het bedrijf in de horeca en bij online supermarkten CRISP en Gorillas. Volgend jaar hoopt IJsbaart in de fysieke supermarkten te liggen. Foodbusiness.nl sprak met oprichter Tijn Baart (foto) en CEO Roderick Verplanken over het bedrijf.
25 Juli 2023
Verdify

Food People Jochem Bossenbroek

'Kunstmatige intelligentie verduurzaamt voeding'

Veel mensen leven ongezond en de verduurzaming van onze voedingsproductie wil maar niet vlotten, constateerde oprichter van Verdify, Jochem Bossenbroek. Met kunstmatige intelligentie denkt hij dat op te kunnen lossen. Zijn technologie voor persoonlijke voedingsprofielen moet beide problemen tegelijk tackelen.  
19 Juli 2023
jan klawer

Food People Jan Klawer

'Wij willen de Amazon van food ingrediënten zijn'

De ingrediëntenverkoop verloopt in veel gevallen nog op een traditionele manier met vertegenwoordigers aan de deur. Jan Klawer en zijn twee compagnons verbaasden zich over deze ouderwetse manier van werken en hopen met 1-2 Taste een groet speler op de digitale ingrediëntenmarkt te worden.
11 Juli 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox