Dossier | Food People

Ben Bekhuis

Food People Ben Bekhuis

Heihoef wordt na 20 jaar eindelijk begrepen

De markt voor varkensvleesconcepten heeft de laatste jaren flink de wind mee. Een van de oudste spelers in deze markt is Heihoef, vooral bekend van het Heyde Hoeve-concept.
6 Februari 2024
Low Food Lab

Food People Guus Nelissen

'Sleutel tot duurzamer voedingspatroon is smaak'

In de discussie over duurzame voeding voert de vraag hoe we op een duurzame manier al onze voedingsstoffen binnen kunnen krijgen de boventoon. Volgens Stichting Low Food wordt daarbij de belangrijkste vraag genegeerd. Namelijk: smaakt het product wel goed? 
1 Februari 2024
Marcel Spelt

Food People Marcel Spelt

'Met Zeeland door het land, en ja, we maken ook brood'

Het gepatenteerde brood Pain de Mer bevat drie ingrediënten: Zeeuwse tarwebloem, natuurdesem en (gezuiverd) zeewater uit de Oosterschelde. Het brood vindt voornamelijk zijn weg naar de horeca en catering. Bedenker Marcel Spelt voelt zich, nog meer dan bakker, een soort ambassadeur van Zeeland. “Ik ben er echt ontzettend trots op dat we vanuit Zeeland zulke mooie producten mogen maken die door het hele land gaan.”
25 Januari 2024
Grünten Berend Eberson

Food People Berend Eberson

Sharefunding Grünten voor meer producten vol groente

Grünten-oprichter Berend Eberson kampte op zijn zeventiende met overgewicht, verdiepte zich in gezond eten en ging zelfs gezondheidswetenschappen studeren. Nu zet hij zich als voedselproducent in om Nederlanders voldoende groente te laten eten.
19 Januari 2024
Kumasi

Food People Lars Gierveld

Cacaosap: van restproduct tot nieuw verdienmodel

In een vorig leven was de eigenaar van frisdrankfabrikant Kumasi Lars Gierveld journalist voor de Nederlandse televisie. Tegen het einde van zijn journalistieke carrière maakte hij langere documentaires. Een daarvan ging over de cacao-industrie in West-Afrika, waar twee derde van alle cacao op de wereld vandaan komt. Gierveld was journalistiek geïnteresseerd in de wereld achter de cacao en wilde weten hoe het vandaag zit met de leefomstandigheden van boeren?
19 December 2023
Sophie van Felius Nomly

Food People Sophie van Felius

Onlinemerk Nomly is klaar voor supermarktschap

Een restyling, twee nieuwe smaken en een opschaalbaar productieproces. De strategie van Nomly was de afgelopen drie jaar puur op onlineverkoop gericht, maar Sophie van Felius is met haar havermoutmixen nu ook klaar voor het supermarktschap. Daarnaast wordt met Amazon in Duitsland de eerste stap buiten de landsgrenzen gezet.
12 December 2023
Dutch Angus

Food People Dutch Angus

'Nederlands Angusrund heeft flinke potentie'

Alweer zes jaar beheert Dutch Angus op kleine schaal Angus Vee van Nederlandse bodem, maar sinds kort zijn er plannen voor serieuze uitbreiding. Recent heeft het concept een exclusieve samenwerking met de Gebroeders Fuite aangekondigd. Als de overname een succes verloopt, worden de runderen binnen het concept naar alle waarschijnlijkheid bij Gosschalk geslacht. Concepteigenaar Philip van Verschuer en een van de eerste aangesloten veehouders Hans Kerkhof van Frysk Black Angus vertellen in Foodbusiness waarom de vraag naar Nederlands Angusvlees toeneemt.
5 December 2023
The Good Spice Iona Mulder

Food People Iona Mulder

'Zo'n acht schakels en toch zijn specerijen zó goedkoop'

Iona Mulder studeerde geschiedenis en rechten, maar bedacht zich dat ze mensenrechten misschien beter kon beschermen met 'een goedlopend bedrijf dat het anders aanpakt'. Tel haar passie voor eten en koken erbij op en daar was het idee voor The Good Spice, een handelshuis voor specerijen die duurzaam zijn verbouwd en waarvoor boeren een eerlijke prijs krijgen.
28 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden