Dossier | Food People

Dutch Angus

Food People Dutch Angus

'Nederlands Angusrund heeft flinke potentie'

Alweer zes jaar beheert Dutch Angus op kleine schaal Angus Vee van Nederlandse bodem, maar sinds kort zijn er plannen voor serieuze uitbreiding. Recent heeft het concept een exclusieve samenwerking met de Gebroeders Fuite aangekondigd. Als de overname een succes verloopt, worden de runderen binnen het concept naar alle waarschijnlijkheid bij Gosschalk geslacht. Concepteigenaar Philip van Verschuer en een van de eerste aangesloten veehouders Hans Kerkhof van Frysk Black Angus vertellen in Foodbusiness waarom de vraag naar Nederlands Angusvlees toeneemt.
5 December 2023
The Good Spice Iona Mulder

Food People Iona Mulder

'Zo'n acht schakels en toch zijn specerijen zó goedkoop'

Iona Mulder studeerde geschiedenis en rechten, maar bedacht zich dat ze mensenrechten misschien beter kon beschermen met 'een goedlopend bedrijf dat het anders aanpakt'. Tel haar passie voor eten en koken erbij op en daar was het idee voor The Good Spice, een handelshuis voor specerijen die duurzaam zijn verbouwd en waarvoor boeren een eerlijke prijs krijgen.
28 November 2023
Wouter van der Veen

Food People Wouter van de Veen

Zelfslachtende slager is nog altijd rendabel

Op het eerste oog lijkt slagerij Wout van de Veen een normale slager. Het bedrijf zet in op ambachtelijke producten en is tegenwoordig ook actief als cateraar die barbecues verzorgt. Toch gaat het bedrijf anders te werk dan andere slagers. Toen meesterslager Wouter van de Veen het bedrijf van zijn vader overnam, begon hij zelf runderen en varkens te slachten. Dit deed hij uit liefde voor het ambacht, maar het blijkt het ook toegevoegde waarde te creëren.
23 November 2023
Selecta

Food People Roland Luwdig

Selecta zet in op de onbemande minimarkt

Het Zwitserse Selecta, bekend van automaten op stations en kantoren, introduceerde eind oktober een slimme koelkast waarbij klanten met cryptomunten kunnen betalen.
14 November 2023
Mind Your Meat

Food People Leo van Etten

'Vleesvervanger voor slagers geen tegenstelling'

Met zijn bedrijf De Nieuwe Slager levert Leo van Etten al jaren vlees aan allerlei partijen, waaronder Captain Food, La Place en Hema. Van Etten constateerde een gat in de markt: De meeste slagers verkopen geen ambachtelijke vleesvervangers. Geïnspireerd door een barbecue bij zijn dochter, waar vier van de tien vriendinnen om vleesalternatieven vroegen, besloot hij vleesvervangers voor slagers te maken.
7 November 2023
snackswithbenefits

Food People Pijpker en Schipper

'We willen het groenste groentesnackmerk zijn'

De bloemkool-, paddenstoel- en maïssnacks van SnackWithBenefits veroveren in hoog tempo de borrelkaarten van Nederlandse restaurants en liggen ook al in vierhonderd Albert Heijn-supermarkten.
31 Oktober 2023
Goats Goodness

Food People Victor Boone

Doelgroep geitenmelkijs groter dan je zou denken

Tijdens zijn stageonderzoek bij Holland Jersey raakte Victor Boone samen met medestudent Lars Hoffmann overtuigt van de voordelen van de geitenhouderij. Het geitenmelkschap is wat hem betreft nog erg dun bezaaid en er lag nog geen ijs van geitenmelk in de schappen. Daarom 'reanimeerde' Boone samen met Lars Hoffmann het merk Happy Goats Goodness.
24 Oktober 2023
Redefine Meat

Food People Edwin Bark

Redefine Meat heeft vleeseters als doelgroep

Het Israelische bedrijf Redefine Meat wordt veelal gezien als een van de grote beloftes binnen de markt van vleesvervangers. Het bedrijf is in 2018 opgericht en is sinds die tijd flink gegroeid. Vice-president Edwin Bark over de ontwikkeling van het bedrijf, die de vleeseters als doelgroep heeft.
10 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden