Eetbare olie

Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfolieprijs zet opmars naar boven voort

De olijfolieprijs blijft verder omhoog gaan. De combinatie van verder aanhoudende droogte en steeds krappere voorraden laat de prijzen naar nieuwe records stijgen. In Spanje is het product sinds begin van het jaar al bijna €3 per kilo duurder geworden.
28 Augustus 2023
soja Soja-olie

Analyse Grondstoffen

Prijs soja-olie deint mee met spanning Oekraïne

Soja-olie blijft een van de duurdere eetbare olies in de markt, zij het niet meer de duurste. Eind juli trok de prijs ervan weer behoorlijk aan onder invloed van de nieuwe vijandelijkheden in de Zwarte Zee, geleidelijk aan daalt de prijs evenwel weer.
14 Augustus 2023
koolzaad

Analyse grondstoffen

Prijsdaling koolzaadolie lijkt ten einde te komen

Koolzaadolie lijkt, net als de andere eetbare oliën, weer duurder te gaan worden door alle onrust in het Zwarte Zeegebied. Koolzaadolie reageerde tot nog toe langzaam op de ontwikkelingen, maar een reactie kan niet uitblijven nu kopers vaker alternatieven gaan zoeken voor onder meer zonnebloemolie.
7 Augustus 2023
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie trekt weer stevig aan

De koolzaadolienotering is in de voorbije maand waar aardig uit het dal geklommen. Waar de prijs een groot deel van de maand mei behoorlijk goedkoper was dan palmolie, is de prijs vervolgens weer gestegen en is raap/koolzaadolie nu zo'n $50 per ton duurder.
10 Juli 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Dure olijfolie schrikt markt niet af, wel meer fraude

De prijs van olijfolie blijft stijgen. In een maand tijd ging de belangrijkste Spaanse notering met weer ruim een halve euro omhoog. Oorzaak blijft de achterblijvende oogst, bij een aanhoudend goede vraag. De krapte en hoge prijzen lokken wel meer fraude uit.
3 Juli 2023
palmolie

Analyse grondstoffen

Lage palmolieprijs zorgt voor aantrekkende vraag

De palmolieprijs is de laatste tijd flink gedaald en lijkt zichzelf zo weer uit het dal te halen. Dat laatste is niet helemaal waar, maar doordat palmolie qua prijs nu zo concurrerend is ten opzichte van andere oliën, wordt er als vanzelf weer meer gekeken naar het goedkoopste product.
28 Juni 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Prijs zonnebloemolie trekt langzaam iets aan

De prijzen voor zonnebloemolie zijn de laatste week weer iets aangetrokken, na een reeks van weken met steeds verder dalende noteringen. De markt voor eetbare olie bewoog een beetje mee met de oliemarkt als geheel. Zonnebloemolie blijft nog wel steeds duidelijk de goedkoopste van de grote eetbare olies.
26 Juni 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Weer en voorraden sturen markt palmolie

Palmolie is in een week tijd aardig wat duurder geworden, maar daarna ook weer in prijs gezakt. Aanleiding was zorg en speculatie over mogelijk kleinere oogsten door het El Nino-effect en droogte in belangrijke regio's voor zowel de teelt van soja als van palmolie.
21 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden