Eetbare olie

Soja-olie oliemolen

Analyse Grondstoffen

Prijs sojaolie tegen de trend in omhoog

De prijzen voor sojaolie (en andere sojaproducten) zijn sinds een dip in de derde week van mei flink gestegen. En dat gebeurde enigszins tegen de gewone trend in, signaleren marktkenners.
18 Juni 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Fysieke prijs palmolie zakt steeds verder weg

Heel veel gebeurt er de laatste maanden niet op de palmoliemarkt, of het moet de gestage prijsdaling zijn. Daardoor is palmolie nu wel weer goedkoper dan raap/koolzaadolie, maar nog niet dan zonnebloemolie.
14 Juni 2023
Koolzaadolie

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie gaat langzaam weer omhoog

De prijs van koolzaadolie is begonnen aan een voorzichtig herstel. De markt voor dit product kreeg in de voorbije maanden grote klappen door de massieve import van goedkoop Chinees product van dubieuze samenstelling. Dit was voor de biodieselmarkt, maar trof de hele markt voor koolzaadolie.
12 Juni 2023
Olijfolie

Analyse grondstoffen

Regen houdt olijfolieprijs niet af van record

De regen van de laatste weken in Spanje heeft tot nog toe weinig gedaan om de olijfolieprijs omlaag te brengen. Op de markt in Jaèn, het centrum van de olijfteelt, is het hoogste niveau in meer dan een kwart eeuw bereikt.
5 Juni 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolie prijst zich langzaam uit de markt

Op de markt voor palmolie lijkt zich langzaam een omslag te voltrekken naar een structureel lager prijsniveau. Reden is dat het product zich letterlijk uit de markt heeft geprijsd. Sinds begin april is palmolie duurder dan bijvoorbeeld koolzaadolie en zonnebloemolie.
25 Mei 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Zonnebloem terug als prijsvechter bij eetbare olie

Zonnebloemolie heeft zich in een jaar tijd duidelijk teruggevochten van een van de duurste plantaardige olies tot een van de goedkoopste in de markt. Alleen koolzaadolies is nog concurrerender.
22 Mei 2023
koolzaad

Analyse eetbare olie

Koolzaadolie al maanden goedkoper dan palmolie

Koolzaadolie is sinds begin april een goedkopere plantaardige oliesoort dan palmolie. Dit is een enigszins bijzondere situatie, omdat koolzaadolie vanuit duurzaamheidsperspectief betere papieren heeft dan palmolie, zeker sinds de Europese anti-ontbossingswetgeving.
8 Mei 2023
Olijfolie

Analyse grondstoffen

Aanhoudende droogte in Spanje tergt olijfteelt

De palmolieprijzen in Spanje blijven records breken onder invloed van verder toenemende droogte. Wat dit gaat betekenen voor de teelt in het land is nog moeilijk te zeggen, maar de positie van 's werelds grootste producent lijkt te wankelen.
1 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden