Melkprijzen

Lidl

Nieuws Grondstoffen

Kaas geeft Beter Leven-zuivel extra impuls

Beter leven melk vindt geleidelijk aan steeds meer ingang bij de consument. Naast Jumbo is ook Lidl Beter leven-zuivel gaan verkopen. Hierdoor is het aantal melkveehouders dat voor deze keten produceert gegroeid van 7 in 2019 naar 35 nu.
24 Oktober 2022
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Analyse Zuivel

Spanning tussen retailer en leverancier kan oplopen

Dat de melkprijs al maanden lang een stijgende lijn kent, zijn de volgers en deelnemers van deze markt niet ontgaan. De prijs is in een stroomversnelling gekomen door een toenemende vraag en afnemende productie in Europa, maar ook in de rest van de wereld.
13 Juli 2022
zuivel Fage

Nieuws zuivel

Marges yoghurtmaker Fage krimpen door dure melk

Griekse yoghurtproducent Fage, die eind vorig jaar bekend maakte een nieuwe yoghurtfabriek te willen bouwen in Hoogeveen, ziet de marges gevoelig krimpen. Dit komt door de hoge inkoopprijzen die ze moet neertellen voor rauwe melk.
20 Juni 2022
melk

Trend Grafiek van de Week

Melk drijft de prijs van olie. Dat zit zo.

Als Foodbusiness hebben we via partner DCA Markets (url) veel prijsdata tot onze beschikking. Soms levert dat mooie inzichten op en we kunnen trends eerder spotten of prijsbewegingen beter duiden. Zoals de correlatie tussen de noteringen van olie en de prijzen van melk.
13 Juni 2022
melk maandanalyse

Analyse Melk

Melkplas EU groeit in het oosten en krimpt in westen

In veel Europese landen staat de melkaanvoer onder druk. Die trend zet ook in de eerste maanden van 2022 door. Dat de Europese melkplas in het eerste kwartaal 'slechts' met 0,3% slonk, is vooral aan de opmars aan de oostflank van ons continent te danken. De positie van Nederland als derde grootste melkveeland binnen de Unie staat op het spel. 
30 Mei 2022
melk zuivel melkveebedrijf

Analyse Melk

Lagere zuivelmarkt drukt nog niet op melkprijs

Al een paar weken verloopt de zuivelafzet minder soepel. Deze ontwikkeling zet druk op de noteringen, waarmee de grondstofwaarde van melk automatisch daalt. Wat betekent dit voor de melkprijsverwachting?
18 Mei 2022
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Zuivel

EU investeert in Ests project van A-ware en Interfood

De Europese Investeringsbank stopt €29 miljoen in de bouw van een zuivelfabriek in Estland, waar de Nederlandse zuivelbedrijven A-ware en Interfood bij betrokken zijn. Zij trekken hierin op met Estse coöperatie Epiim.
16 Mei 2022
kaas Cheddar

Analyse Zuivel

Alleen voor Cheddar klein plusje op zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden