Melkprijzen

Jan Anker A-ware Food Group

Interview Jan Anker

'Groei is voor A-ware geen doel op zich'

Zuivelonderneming Royal A-ware laat gestaag van zich spreken en heeft vrij snel achter elkaar twee overnames bekend gemaakt op de Belgische markt, waarvan één nog onder voorbehoud. De stappen volgen op de overname van de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter. A-ware maakt tempo. Toch is groei geen doel op zich, zegt CEO Jan Anker.
12 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Zuivel

Tweedeling op zuivelmarkt steeds beter zichtbaar

Hoewel veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen zien, houdt de DCA-notering voor magere melkpoeder stand. Dit schetst meteen de tweedeling in de markt: enerzijds is de afzet vanuit de Europese Unie vrij sterk en stabiel en anderzijds is er nog de zogenaamde 'extra-EU'-markt waar het veel moeizamer verloopt.
6 Mei 2022
Rik Hanssen Millbrook

Interview Rik Hanssen

'Met Schotse cheddar de Europese markt op'

Het Britse Millbrook Dairy opende recent een vestiging in Nederland. Aan Rik Hanssen de taak om de Europese tak van nul af aan op te zetten. Het doel? De cheddarkazen uit Schotland hier in de retailschappen krijgen.
4 Mei 2022
melk foodbusiness

Nieuws Glanbia

Glanbia ziet daling in melkplas en schrapt quota

De Ierse zuivelverwerker Glanbia gaat leveranciers aansporen om meer melk te produceren. De melkproductie in Ierland valt dit jaar tot nog toe namelijk fors kleiner uit dan verwacht.
4 Mei 2022
melk glas consumenten zuivel

Analyse Melk

Waarom wilde zuivelmarkt rustigere periode ingaat

Nu de melkprijzen de turbo verder lostrekken, sluipt twijfel de zuivelmarkt binnen. Een tegenstrijdige samenloop van omstandigheden die niet geheel uit de lucht komt vallen. Een stabielere periode ligt namelijk in het verschiet.
2 Mei 2022
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Mozzarella geeft toe op vaste kaasmarkt

Na maanden van oplopende prijzen, krijgt mozzarella nu voor het eerst een knauwtje. De prijs daalt licht, waarbij een verdere daling mogelijk in het verschiet ligt.
29 April 2022

Marktflits Foodcommodities

Rally op zuivelmarkt definitief over

Na een snelle opmars neemt de zuivelmarkt nu gas terug. Op de markt voor melkpoeder bouwt de prijsdruk zelfs op, zo vertelt marktredacteur Wouter Baan in de commodityflits van week 16.
26 April 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Kaas is stabiele stijger op verdeelde zuivelmarkt

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De noteringen voor de poeders - behalve volle melkpoeder - gaan verder omlaag, terwijl de notering voor kaas blijft stijgen. Ook boter is weer iets duurder geworden.
22 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden