Bedrijfsanalyse

leerdammer Bel Leerdammer Babybel

Nieuws Bedrijven

Winst Le Groupe Bel zwakt wat af in 2023

Le Groupe Bel boekte in het jaar 2023 winst, maar`wel minder dan in 2022. De geconsolideerde nettowinst daalde ten opzichte van een jaar eerder met €27 miljoen tot €69 miljoen. Le Groupe Bel is het bedrijf achter merken als Boursin en La vache qui rit.
1 Maart 2024
canada Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Unilever zag de winst vorig jaar dalen met 13,7% ten opzichte van 2022. Dit bleek uit de laatst gepubliceerde jaarcijfers. Het bedrijf boekte in 2023 een winst van €7,1 miljard euro, met een totale omzet van €59,6 miljard.
9 Februari 2024
tarwemeel bakkerijgrondstoffen tarwe - food

Nieuws Ondernemen

Royal Steensma valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Dawn Foods heeft deze week de overname van Royal Steensma aangekondigd. De overname is op 31 januari al geëffectueerd. 
8 Februari 2024
supermarkt Albert Heijn vleeswaren

Analyse Vlees & Eiwit

Ter Beke viert jubileum met 'radicale koerswijziging'

Het beroemde Belgische vleeswarenfabrikant Ter Beke viert zijn 75 jarig jubileum op een wel heel bijzondere manier. Vorige week maakte het Belgische bedrijf namelijk bekend onder de naam Whats Cooking? verder te gaan. Met de naamsverandering lijkt het bedrijf duidelijk te willen maken dat zijn oude focus op vlees minder dominant is dan voorheen.
14 Maart 2023
Ecotone

Interview Ecotone

'Hoge score B Corp moet wel in DNA bedrijf zitten'

Met 116,5 punten is Ecotone het best scorende B Corp gecertificeerde voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. En daar zijn ze trotst op. Han van Nieuwland, general manager Benelux en Group Director HR, Sustainability & Communication Stendert Krommendam willen graag delen hoe ze bij hercertificering zo hoog hebben gescoord. Maar een recept voor gegarandeerd succes hebben zij niet. Van Nieuwland: 'Dit moet verweven zitten in wat je echt wilt neerzetten en waar je verbeterslagen op wilt maken. Als het niet in je DNA zit, weet ik niet of je zulke mooie scores kunt halen.'
17 Januari 2023
Mosa Meat

Analyse Mosa Meat

Eerste stap naar wennen aan kweekhamburger

Het Amerikaanse bedrijf Eat Just bouwt in Singapore aan een faciliteit van $61 miljoen, waar tienduizenden tonnen kweekvlees worden geproduceerd. In het eerste kwartaal van 2023 moeten daar de eerste kippenvleugels en -nuggets worden geleverd. 'Ons eigen' kweekvleesbedrijf Mosa Meat was dé pionier op gebied van kweekvlees.
13 Juni 2022
A-ware Food Group

Analyse A-ware

Waar komt expansiedrift van A-ware vandaan?

In Nederland timmert A-ware al jaren stevig aan de weg, nu slaat de kaasmaker ook in België zijn vleugels uit. Alleen deze maand al werden twee overnames aangekondigd. Ook in andere Europese landen heeft A-ware indrukwekkende bouwplannen. Vanwaar deze expansiedrift?
21 April 2022
euro graan - agri

Analyse Louis Dreyfus Company

Na stevig herstel nieuwe uitdagingen Louis Dreyfus

Nog maar net komt de wereld (getransformeerd) uit de pandemie tevoorschijn en nieuwe geopolitieke spanningen en macro-economische verschuivingen hebben gevolgen over de hele wereld, vooral in de agro-grondstoffensector. In woorden van die strekking vat de CEO van Louis Dreyfus Company (LDC), Michael Gelchie, samen tegen welke achtergrond het bedrijf moet opereren.
28 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden