Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Royal Steensma valt in Amerikaanse handen

8 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Het Amerikaanse Dawn Foods heeft deze week de overname van Royal Steensma aangekondigd. De overname is op 31 januari al geëffectueerd. 

Dawn Foods is een mondiale producent van ingrediënten voor de bakkerijindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Jackson, Michigan (VS). Het Nederlandse Royal Steensma sluit zich vanaf nu met meer dan 300 medewerkers aan bij het grotere Dawn Foods. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. 

In totaal worden vier Nederlandse fabrieken overgenomen in Leeuwarden, Franeker, Vlaardingen en Elst (Decora Food Products). Daarnaast zal de productiefaciliteit in Thailand vanaf nu ook onder de vlag van Dawn Foods varen, waar de verwerking van zuidvruchten voor gekonfijte producten plaatsvindt. Ook de Food Innovation Academy uit Vlaardingen wordt overgenomen.

Het Amerikaanse bedrijf beschrijft de overname van Royal Steensma als een bundeling van krachten en een uitbreiding van productiemogelijkheden. Dit ter verbreding van het productportfolio en het aanbieden van bakkerijoplossingen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Analyse bakkerijgrondstoffen

Op suiker na stijgende bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Bakkerijgrondstoffen doen het wat rustiger aan

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Bakkerijgrondstoffen veren nu weer op

Analyse Grondstoffen

Bakkerijgrondstoffen stijgen niet meer verder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden