JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

9 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Unilever zag de winst vorig jaar dalen met 13,7% ten opzichte van 2022. Dit bleek uit de laatst gepubliceerde jaarcijfers. Het bedrijf boekte in 2023 een winst van €7,1 miljard euro, met een totale omzet van €59,6 miljard.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

CEO Hein Schumacher, sinds juli vorig jaar de nieuwe topman van Unilever, noemt de concurrentiepositie van Unilever in het jaarverslag teleurstellend. De algemene prestaties bij Unilever moeten volgens hem verbeteren, zoals veel analisten dat eveneens vinden. Vorig jaar oktober startte Schumacher een groeiactieplan, waar onder andere de focus zal worden gelegd op de 30 grootste merken van het concern zoals Knorr, Ben&Jerry's en Magnum.

De tegenvallende prestaties kunnen worden verklaard doordat consumenten overstappen op goedkopere huismerken. Eind 2022 verhoogde Unilever zijn prijzen met 13,3%. Dit jaar nam die prijsgroei overigens wel af, als gevolg van verminderde inflatie.

IJsmerken laten Unilever in de kou staan
Van de totale omzet is €7,9 miljard afkomstig van ijsproducten. Ook de prestaties van deze tak noemt Unilever teleurstellend. De tegenslag komt volgens Unilever doordat consumenten kiezen voor het goedkopere alternatief. In het derde kwartaal van 2023 werd bijna 10% minder ijs verkocht. Unilever geeft aan dat er wordt gewerkt aan significante veranderingen binnen de ijsdivisie van het bedrijf ter verbetering van de ondermaatse prestaties.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden