Start-up van de week

supermarkt Coop Supermarkten

Nieuws Onze Markt

Coop ziet potentie in voedselmerk Onze Markt

Coop Supermarkten ziet potentie in het nieuwe Nederlandse voedselmerk Onze Markt, waarbij de consument de eisen voor een bepaald product bepaalt. Dat maken de initiatiefnemers van Onze Markt woensdag 1 september bekend. De samenwerking houdt concreet in dat de ‘eerlijke aardappelen’ van Onze Markt eind november in bijna alle filialen van Coop te vinden zijn. “Dit is een geweldige eerste stap voor ons initiatief en ook voor Coop”, aldus initiatiefnemers Hester Schilt, Simon Schilt en Minne Baukema.
2 September 2021
Boerenbusiness

Interview Freasy

Start-up Freasy groeit explosief sinds corona

De Rotterdamse start-up Freasy heeft verse diepvriesmaaltijden bedacht die online bezorgd kunnen worden. Twee jaar terug, in 2019, begon founder en chef-kok Marlot de Jonge met het produceren van de maaltijden in een keuken in de Spaanse polder. Door corona verdubbelde het aantal bestellingen en steeg de omzet explosief.
31 Augustus 2021
Boerenbusiness Time-travelling Milkman

Interview Time-travelling Milkman

'Vetbolletjes uit zaden net zo romig als melkvet'

Hoofdonderzoeker bij Time-travelling Milkman, Saskia Tersteeg, weet beeldend uit te leggen hoe de vetbolletjes die uit zaden worden gehaald, net zo romig kunnen zijn als melkvet: 'Je moet je voorstellen dat het heel flexibele balletjes zijn, gevuld met olie, die over je tong rollen. Het geeft best wel een romig mondgevoel.' De spin-off van de Wageningen University (WUR) hoopt dat zijn ingrediënten begin volgend jaar voor het eerst verwerkt zijn in commerciële producten.
22 Juli 2021
Boerenbusiness

Interview Oppo Brothers

'IJs hoeft niet ongezond te zijn om goed te smaken'

De Britse start-up ‘Oppo Brothers’ heeft onlangs drie nieuwe smaken toegevoegd aan het ijsassortiment van Albert Heijn: Double Chocolate Brownie, Vegan Double Salted Caramel en Colombian Chocolate & Hazelnut. Daarmee breidt Oppo zijn assortiment in rap tempo uit. Global Brand Manager Henry Colyer vertelt bij Foodbusiness over de kansen en uitdagingen in de foodsector en de ambities die het bedrijf heeft.
8 Juli 2021
financieel euro

Opinie Nadia Menkveld

Food start-ups: houd het simpel!

Afgelopen week vond het ABN Amro Future of Food Pitch Event plaats, een evenement waarbij food-ondernemers - op zoek naar kapitaal - hun bedrijf pitchen bij potentiële investeerders. De benodigde bedragen variëren van €500.000 tot €1,5 miljoen. Net als in het televisieprogramma Dragons' Den, maar dan met minder drama. Twee dingen vallen op.
6 Juli 2021
avocado

Interview Avocado-olie

Met olie hoge verspilling in avocado’s te lijf

Avocado's. Ze zijn lekker, gezond en enorm populair. Maar het product is ook een grote bron van voedselverspilling. Naar schatting bereikt 15% tot 20% van de vruchten nooit het winkelschap. Aanleiding voor de start-up Soilmates om avocado-olie te produceren. Sinds deze week is de olie te vinden in het schap bij Albert Heijn.
24 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Eieren

Crazy About Eggs wil geen 'leuk nieuw merkje' zijn

Een ei is een ei, zou je zeggen. We gebruiken er veel van (gemiddeld 210 per jaar in totaal), maar veel uitstraling heeft het als product niet. Daar willen ze bij Crazy About Eggs verandering in brengen.
21 Juni 2021
vegan

Interview Vegan Fresco

Vegan Freco wil nog meer mensen gaan inspireren

Vegan is booming. Het plantaardige assortiment in de supermarkt wordt steeds groter. Sinds dit jaar kent Nederland ook meerdere plekken waar je volledig vegan boodschappen kunt doen. Hoewel de eerste veganistische supermarkt van Utrecht na drie maanden al de deuren sluit, gaat het met Vegan Fresco, de eerste vegan supermarkt van Nederland, die begin dit jaar in Amsterdam de deuren opende naar eigen zeggen 'fantastisch'. Ook zijn er uitbreidingsplannen in Amsterdam.' Zes vragen aan eigenaar James Fresco.
17 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden