Shutterstock

Interview Vegan Fresco

Vegan Freco wil nog meer mensen gaan inspireren

17 Juni 2021 - Linda van Eekeres

Vegan is booming. Het plantaardige assortiment in de supermarkt wordt steeds groter. Sinds dit jaar kent Nederland ook meerdere plekken waar je volledig vegan boodschappen kunt doen. Hoewel de eerste veganistische supermarkt van Utrecht na drie maanden al de deuren sluit, gaat het met Vegan Fresco, de eerste vegan supermarkt van Nederland, die begin dit jaar in Amsterdam de deuren opende naar eigen zeggen 'fantastisch'. Ook zijn er uitbreidingsplannen in Amsterdam.' Zes vragen aan eigenaar James Fresco.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wat was de motivatie om een vegan supermarkt te openen?
"De motivatie om een vegan & plant based supermarkt te starten, komt voort uit het idee dat we wereldwijd meer balans moeten vinden in onze eetpatronen. Met het Vegan Fresco-team willen we ons inzetten om dat gedachtegoed op Europees niveau uit te dragen en zo doende 550 miljoen Europeanen te inspireren om meer, vaker en makkelijker te kiezen voor 'vegan & plant based'-voeding. Dit voor jezelf, maar ook voor de generaties na ons."

Wat voor klanten willen jullie trekken?
"We trekken verschillende mensen, zowel jong als oud. Dat zie je ook terug in de winkel: onze bezoekers zijn allemaal heel verschillend. Het beperkt zich niet tot een groep of leeftijdscategorie, de bewustwording om meer vegan & plant based te eten gaat enorm veel mensen aan. En dat zien we ook echt terug sinds de winkelopening."

In de gewone supermarkt, zoals de Albert Heijn pal tegenover jullie in de straat, kun je ook plantaardige producten vinden, wat is de meerwaarde van een veganistische supermarkt?
"Wij zijn een 100% vegan & plant based-supermarkt en vanuit het gedachtegoed inspireren we ook 'de gewone' supermarkt. Vegan Fresco biedt het grootste vegan & plant based-assortiment aan."

Is het duurder om te shoppen bij Vegan Fresco dan bij een andere supermarkt?
"Nee, wij bieden de service en beleving van een speciaalzaak met de prijs en het assortiment van een supermarkt."

Bij de opening zei je tegen Het Parool dat er eind 2021 drie zaken moeten zijn en jullie wilden een webshop beginnen. Hoe staat het met de uitbreidingsplannen?
"Uitbreidingsplannen zijn er nog zeker, in Amsterdam. Onlangs hebben we het assortiment online gezet, waarbij iedereen in Amsterdam (inclusief Amsterdam Noord en IJburg) onze producten binnen 60 minuten thuis bezorgd krijgt. Binnenkort kunnen we hier ook Amsterdam Zuidoost aan toevoegen."

Hoe zie je de toekomst van de vegan lifestyle?
"Vegan & plant based is uiteraard niet uitsluitend beperkt tot onze eetgewoonte. We gaan back to the roots, we zullen met z'n allen een hele grote gedragsverandering moeten doorbrengen. En dat gaat ook gebeuren."

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden