Kaasmarkt 2021

kaas vlag

Analyse Kaas

Wordt harde lockdown een hindernis voor kaasmarkt?

Zelden lag de zuivelmarkt er zo solide bij als nu. Ook de hoge kaasprijzen voelen vast aan. De 'zachte lockdown' lag de markt geen strobreed in de weg, maar een volgend obstakel dient zich aan nu Nederland in een 'harde lockdown' zit.
22 December 2021
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijs niet van à propos door lockdown-dreiging

De kaasprijzen houden gemakkelijk stand op hoge niveaus. En hoewel de overheidsmaatregel omtrent het coronavirus mogelijk nog verder worden aangescherpt, raakt de kaasmarkt daardoor niet in verval.
24 November 2021
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelmarkt

EEX lanceert nieuwe Europese kaasindices

De European Energy Exchange (EEX) heeft nieuwe indices voor diverse soorten kazen gelanceerd. De bedoeling is om hiermee de kaasmarkt meer transparant te maken.
17 November 2021
kaas

Analyse Kaas

Zit de kaasmarkt aan de top?

De kaasprijzen zijn bezig aan een dollemansrit. Twee maanden geleden had niemand in de markt kunnen bevroeden dat de notering voor Gouda nu boven de grens van €4.000 per ton zou bewegen. Zet de opmars door, of is de top nu bereikt?
27 Oktober 2021
kaas

Analyse Kaas

Weinig kaas op de plank, prijzen rap omhoog

De kaasprijzen zijn afgelopen tijd snel gestegen. Prijsstijgingen van meer dan 10% in luttele weken wijzen op kaaskrapte. En dat is inderdaad het geval. Er zijn geen argumenten voorhanden die duiden een snelle ommekeer in de markt.
15 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden