Bedrijfsnieuws Beyond Meat

Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Verlies Beyond Meat groter dan omzet, koers stijgt wel

De omzet van Beyond Meat is in 2023 fors gedaald, zo is te lezen in het vierde kwartaalverslag van de Amerikaanse onderneming. In het vierde kwartaal was het verlies van het bedrijf groter dan de omzet. Vooral de Amerikaanse thuismarkt was in dat jaar niet vriendelijk voor het bedrijf. Toch zijn de resultaten beter dan investeerders verwachtten, aangezien de resultaten op de internationale markten sterk bleken.
28 Februari 2024
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

Beyond Meat kende een tegenvallende tweede kwartaal. De maker van plantaardige vleesvervangers haalde niet de verkoopdoelen die het had gesteld en de teruglopende vraag naar plantaardige vleesvervangers laat nog geen herstel zien.
9 Augustus 2023
Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Het aandeel van Beyond Meat lijk tegen de verwachting van analisten in licht te herstellen. Voor het eerst in drie kwartalen maakte het bedrijf een kleine brutowinst. Volgens deskundigen is de stijging het gevolg van de lancering van een nieuw innovatief product. Of de positieve ondertoon blijft hangen is echter nog maar de vraag.
14 Juli 2023
Beyond Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Inversteerders Beyond Meat beginnen rechtszaak

Een groep investeerders in Beyond Meat heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. Het gaat om investeerders die tussen 5 mei 2020 en 12 oktober 2022 instapten. In die periode daalde het aandeel van ruim $100 naar net boven de $14. Op het moment worden aandelen Beyond Meat voor rond de $10,50 verhandeld.
16 Mei 2023
Boerenbusiness

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Delivery Hero, Benson Hill en Beyond Meat

Het kwartaalcijferseizoen gaat in volle vaart door. Vandaag staan onder meer Beyond Meat, Saputo, Benson Hill en Flower Foods op de agenda.
10 November 2022
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Eiwit

Beyond Meat krimpt: markt vleesvervangers zwak

Beyond Meat heeft vrijdag (14 oktober) een omzet- en winstwaarschuwing uitgestuurd en een grootschalige reorganisatie aangekondigd. Dit vloeit volgens het bedrijf voort uit een zwakke markt voor vleesvervangers, meer concurrentie en de hoge inflatie.
14 Oktober 2022
McDonalds

Analyse McPlant

McPlant bezorgt Beyond Meat hoofdpijn

Sinds 4 oktober is de McPlant weer in Nederland te koop. Een opmerkelijke stap van McDonalds, want in de Verenigde Staten werd de plantaardige burger na de testperiode van alle menukaarten geschrapt. Deze herintroductie onthult een voorzichtige strategie rond de verkoop van plantaardige burgers. Dit is geen goed nieuws voor samenwerkingspartner Beyond Meat die steeds afhankelijker wordt van leveringen aan fastfoodketens.
6 Oktober 2022
McDonalds

Nieuws Plantaardig

McPlant definitief op menu van McDonald's

De McPlant, de plantaardige burger van McDonald's die is ontwikkeld door Beyond Meat, keert morgen (4 oktober) terug op het menu van de Nederlandse vestigingen van de fastfoodketen. En dit keer definitief.
3 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden