Nadya Kubik / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Delivery Hero, Benson Hill en Beyond Meat

10 November 2022 - Redactie Foodbusiness

Het kwartaalcijferseizoen gaat in volle vaart door. Vandaag staan onder meer Beyond Meat, Saputo, Benson Hill en Flower Foods op de agenda.

Benson Hill verdrievoudigt omzet

De Amerikaanse voedselproducent Benson Hill zag de totale omzet met 307% groeien in het derde kwartaal, om uiteindelijk uit te komen $130 miljoen. Dit kwam met name door een omzetstijging van 429% in de ingrediëntentak. 

De omzetstijging werd nog gedrukt door slechtere resultaten in het verssgement. De brutowinst komt uit op $4,4 miljoen, een stijging van 4 miljoen.

De ingrediëntentak profiteerde vooral van een omzetstijging van de sojaproducten van 300%. Het bedrijf slaagde er beter in om gepatenteerde en niet gepatenteerde soja en gele erwten te verkopen. 

Delivery Hero op koers voor winstgevendheid

In het derde kwartaal van 2022 heeft het Duitse bezorgplatform Delivery Hero voor in totaal €11,45 miljard aan producten verkocht. Een stijging van 12% vergeleken met een jaar eerder. De omzet groeide met 28% naar €2,5 miljard.

De totale som aan verkochte producten in het Midden-Oosten en Afrika groeide met 28% en in Noord- en Zuid-Amerika met 52% vergeleken met vorig jaar. In Europa groeide deze met 27%, vooral met dank aan de overname van het Spaanse Glovo, dat met 40% groeide, dit ondanks het uitbreken van de oorlog in Oekraïne waar het bedrijf een grote speler is. 

Mede door deze goede cijfers verwacht het bedrijf in 2023 winstgevend te zijn. 

Beyond Meat ziet verlies oplopen
Bron: ABM Financial News

Beyond Meat heeft het afgelopen kwartaal de verliezen zien oplopen door een lagere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van vleesvervangers. Het concern kwam half oktober al met een omzetwaarschuwing.

Beyond Meat boekte het afgelopen kwartaal een verlies van $101,7 miljoen in vergelijking met een verlies van $54,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde van $106,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar naar $82,5 miljoen het afgelopen kwartaal.

Voor het hele jaar voorziet Beyond Meat een omzet van $400 tot $425 miljoen. In de eerste negen maanden van dit jaar boekte het concern $339 miljoen omzet.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Verlies Beyond Meat groter dan omzet, koers stijgt wel

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Nieuws Vlees & Eiwit

Inversteerders Beyond Meat beginnen rechtszaak

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden