photocritical / Shutterstock.com

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

14 Juli 2023 - Matthijs Bremer

Het aandeel van Beyond Meat lijk tegen de verwachting van analisten in licht te herstellen. Voor het eerst in drie kwartalen maakte het bedrijf een kleine brutowinst. Volgens deskundigen is de stijging het gevolg van de lancering van een nieuw innovatief product. Of de positieve ondertoon blijft hangen is echter nog maar de vraag.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met name tussen dinsdag 11 en donderdag 13 juli steeg het aandeel van Beyond Meat hard. In die periode steeg de waarde van $14,86 tot $17,55, een stijging van 18,1%. Het aandeel is echter al wat langer aan een opmars bezig. Sinds het dieptepunt van de $10,20 op 17 mei steeg de notering van het aandeel zelfs met 72%.

De beurskoersstijging lijkt het gevolg van een relatief sterk resultaat in het eerste kwartaal van 2023. In het eerste kwartaal maakte het bedrijf namelijk een bruto winst van $6,2 miljoen. Volgens analisten heeft het bedrijf het resultaat voornamelijk te danken aan de lancering van de Beyond Steak. Het bedrijf lanceerde het product eind november. Met het nieuwe product ging het bedrijf de strijd aan met bedrijven als Redefine Meat.

In tegenstelling tot het Israëlisch/Nederlandse Redifine Meat verkoopt Beyond hun biefstukvervanger direct aan consumenten. Wat hierbij helpt, is dat het product direct verkocht aan verschillende grote Amerikaanse supermarkten. Beyond Stake werd initieel verkocht verschillende supermarkten, zoals Walmarkt, Target en Kroger. Na 11 juni steeg het aandeel echter sterk toen bekend werd gemaakt dat ook luxe-ketens als Whole Foods en Meyers de nieuwe vleesvervanger hebben omarmd.

Lovende recensies onderstreepten de lancering. Tot nu toe wordt het nieuwe product in culinaire media volmondig omarmd. Al is het maar de vraag in hoeverre de goede ontvangst ook tot goede verkoop leidt. Eerdere producten van Beyond Meat werden door recensenten eveneens met enthousiasme ontvangen. Toch lijkt een groot deel van het bredere Amerikaanse publiek de producten af te wijzen. De vraag is vooral of Beyond Meat de stijging van de koers vast kan houden wanneer de hype over het product over is en eventueel goedkopere alternatieven beschikbaar komen.

Volatiel aandeel
Het mag dan ook niet verbazen dat het sentiment over Beyond Meat op het moment sterk verdeeld is. Sommige analisten denken dat het aandeel nu ongeveer de juiste notering heeft. Verschillende analisten zien een sterk opwaarts sentiment. Volgens Amerikaanse media neemt het aantal shortposities op het aandeel in rap tempo af.   

Er zijn echter ook analisten die voorzien dat het aandeel zich nog altijd ontwikkeld tot een zogenoemde penny stock, een qua belleging riskant aandeel met een waarde van onder de $5. Door de hogere rente is er dan namelijk weinig reden voor investeerders om het aandeel op de been te houden. Helemaal onverwachts komt het niet. Het aandeel van Beyond Meat is behoorlijk volatiel. Zo verdubbelde de waarde van het aandeel bijna van $11,34 28 december naar $20,22 op 2 februari.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden