Energiemarkt

Rob Jetten

Opinie Kasper Walet

Jaagt demissionair kabinet bedrijven het land uit?

In de niet aflatende strijd van Rob Jetten, onze minister van Klimaat en Energie, valt weer een nieuw dieptepunt te noteren. Zelfs in demissionaire staat gaat deze zelfbenoemde 'klimaatdrammer' door met onze economie kapot te maken om onze aarde te redden. Voor zover dat al nodig is.
15 April 2024
LNG

Analyse Energie

Stabiele elektriciteits- en gasmarkt rond Pasen

De Europese gasprijs is redelijk constant ondanks de stijgende wereldwijde LNG-prijs. De Europese lidstaten importeren minder LNG, waardoor de gasprijs niet achter die van LNG aanloopt. Daarnaast is de beheerder van het Nederlandse gasnet nog altijd niet gerust op de leveringszekerheid. De elektriciteitsmarkt is ook behoorlijk stabiel. 
2 April 2024
elektriciteit

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

De energietransitie dreigt te verzanden in allerlei praktische problemen. Kort geleden was hiervan weer een opmerkelijk voorbeeld. Deze problemen zijn fnuikend voor ondernemers, ook in de food- en agrisector.
21 Maart 2024
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Het voorstel van demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten om de salderingsregeling af te bouwen heeft geen meerderheid gehaald in de Eerste Kamer. Bezitters van een zonnepanelen of kleine windmolen met een kleinverbruikaansluiting (tot 3x80 ampère) mogen hun levering en verbruik blijven verrekenen.
13 Februari 2024
LNG

Analyse Energie

LNG-beleid van Amerika ligt onder vuur

Republikeinse oud-topambtenaren van de VS maken zich grote zorgen over LNG-wetgeving van de regering Biden. Door de productie te willen beperken brengt Biden volgens hen de stabiliteit in de wereld in gevaar. Rusland maakte bekend de ontheffing voor de export van LNG naar Duitsland te verlengen. In Nederland maakte demissionair minister Jetten de Eerste Kamer duidelijk dat tegen de afbouw van de salderingsregeling stemmen een gat op de begroting veroorzaakt.
13 Februari 2024
suiker Sudzucker

Nieuws Bedrijven

Südzucker verduurzaamt suikerproductie

Südzucker Group verduurzaamt de suikerproductie. Südzucker laat weten voor het eerste suiker te hebben geproduceerd die 43% minder CO2 uitstoot. De suiker wordt beschikbaar wordt gesteld voor industriële klanten.
9 Februari 2024
windenergie energie windmolenpark

Opinie Kasper Walet

Duurzame elektriciteit heeft ook donkere kanten

Het vergroenen van onze elektriciteitsproductie is niet alleen een geldkwestie, maar roept ook de vraag op of we daarmee niet juist nieuwe problemen creëren? Zoals het verslechteren van de leefomstandigheden in de Noordzee door de bouw van nieuwe windparken. Als je het aan de vissers gaat vragen is het antwoord absoluut een ja.
9 Januari 2024
LNG

Analyse Energie

Rusland houdt vinger in de pap op Europese gasmarkt

Het koude weer heeft beperkt invloed gehad op de Europese gasmarkt. Goed gevulde opslagen hebben duidelijk een effect. De rol van Rusland op de Europese gasmarkt is nog niet uitgespeeld, al komt dat in de officiële statistieken niet zo duidelijk naar voren.
6 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden