Zuivelhandel

supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Grondstoffen

Voor het eerst in 7 maanden stijgen voedselprijzen weer

Voor het eerst in zeven maanden stijgen voedselprijzen weer. De voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) rapporteert over de maand maart een stijging van 1,3 punten ten opzichte van februari, tot 118,3 punten.
5 April 2024
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Achtergrond Ondernemen

Precisiefermentatie belofte bij zuivelalternatieven

De markt voor zuivelalternatieven zal volgens een rapport van onderzoeksbureau The Brainy Insights naar verwachting blijven toenemen, met een groei van 11% tussen 2023 en 2032. De marktwaarde zou in 2032 een flinke $85 miljard bedragen. Door een groeiend aanbod aan zuivelalternatieven raken de schappen gevuld met een divers assortiment. Ook productinnovaties maken dat aanbod steeds breder. Een van die innovaties is precisiefermentatie, waarmee Unilever onder de vlag van het Breyers in de VS ijs op de markt gaat brengen met wei-eiwit waar geen koe aan te pas is gekomen.
2 April 2024
saputo

Nieuws Kwartaalcijfers

Zuivelconcern Saputo rapporteert rode cijfers

Dat ook grote spelers in de Canadese zuivelsector gebukt gaan onder dalende (zuivel)grondstofprijzen blijkt uit het derde kwartaalverslag van Saputo. Het Canadese zuivelbedrijf kwam verder in de rode cijfers. De kwartaalomzet kwam uit op $4.267 miljard (Canadese dollar, CAD). Dat is een daling van 7% ($320 miljoen) in vergelijking met kwartaal 3 vorig jaar. Dit bleek uit het laatste driemaandsrapport van Saputo.
12 Februari 2024
slachterij varkensvlees

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nederland kan slachterijen missen als kiespijn. Zo hard zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank het nog net niet, maar hij liet in het programma Buitenhof recent wel doorschemeren dat de vleessector wat hem betreft moet inschikken. De Volkskrant ging er deze week nog even op door, waarbij ook andere experts hun ongenoegen uitten over bepaalde sectoren die volgens hen weinig waarde toevoegen.
9 Februari 2024
supermarkt inflatie kassa voedselprijs

Nieuws FAO Food Index

Voedselprijzen dalen tot laagste punt in drie jaar

De voedselprijsindex is in januari gedaald met 1% ten opzichte van het niveau in december 2023. Dat blijkt uit de laatste publicatie van de wereldvoedselorganisatie (FAO). Ten opzichte van een jaar geleden daalde de FAO Food Price Index met 10,4% tot 118 punten. Dit is het laagste niveau in drie jaar tijd.
2 Februari 2024
melkveebedrijf koeien ierland

Achtergrond Ondernemen

Dierlijke producten blijven kern Ierse export

De Ierse export is voor het tweede jaar op rij meer dan €16 miljard waard. Al is er wel sprake van een daling van de waarde van de export van 4%, zo blijkt uit een recent rapport van overheidsorganisatie voor de landbouw Bord Bia. Daarmee blijft voeding een van Ierlands voornaamste exportproducten. Al is het de vraag of dit houdbaar is, aangezien het land voornamelijk dierlijke producten afzet.
12 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden