JHVEPhoto / Shutterstock

Nieuws Kwartaalcijfers

Zuivelconcern Saputo rapporteert rode cijfers

12 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Dat ook grote spelers in de Canadese zuivelsector gebukt gaan onder dalende (zuivel)grondstofprijzen blijkt uit het derde kwartaalverslag van Saputo. Het Canadese zuivelbedrijf kwam verder in de rode cijfers. De kwartaalomzet kwam uit op $4.267 miljard (Canadese dollar, CAD). Dat is een daling van 7% ($320 miljoen) in vergelijking met kwartaal 3 vorig jaar. Dit bleek uit het laatste driemaandsrapport van Saputo.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kwartaalomzet in het derde kwartaal van gebroken boekjaar 2023/24 kwam uit op $4.267 miljard (Canadese dollar). Dit is een daling van 7% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep rapporteert Saputo een zeldzaam verlies van $124 miljoen. Met behoorlijk forse winsten in de eerste twee kwartalen ligt Saputo nog wel op koers voor groene cijfers over het gehele boekjaar. 

Het zuivelbedrijf worstelt met uiteenlopende factoren. Bijvoorbeeld ongunstige wisselkoersen, voornamelijk de Argentijnse peso die in het kwartaal flink devalueerde. Daarbovenop kwamen dalende grondstofprijzen in Amerika, zoals de gemiddelde boter- en kaasprijs. Hoewel Saputo het financiële resultaat zag imploderen, stegen de verkoopvolumes in binnenlandse en exportmarkten in kwartaal drie. Over de eerste drie kwartalen samen bekeken, zijn wel lagere exportvolumes zichtbaar. 

De worsteling van het bedrijf buiten Canadees grondgebied staat los van de prestaties in eigen land. In de binnenlandse Canadese sector was de uitvoering naar eigen zeggen solide en profiteerde het van hogere binnenlandse verkoopprijzen. De binnenlandse Canadese verkoopvolumes bleven dan ook stabiel. Wel zegt het bedrijf dat de relatief hoge melkprijs knelt. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden