Kweekvlees

Kweekvlees

Nieuws Ondernemen

Nederlandse kweekvlees startup haalt miljoenen op

Meatable, een Nederlandse startup in kweekvlees, heeft $35 miljoen opgehaald bij een investeringsronde. Daarmee komt het totaal aan ontvangen investeringen op $95 miljoen. Invest-NL, dat publiek geld belegd, stak $17 miljoen in het bedrijf. 
8 Augustus 2023
Mosa Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Kweekvlees mag getest worden op consumenten

Als eerste land van de EU staat Nederland toe om (onder voorwaarden) proeverijen te houden van kweekvleesproducten die nog niet zijn goedgekeurd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, ESFA. De Nederlandse kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Meatable reageren verheugd op het nieuws. 'We kijken ernaar uit om de eerste mensen uit te nodigen om onze worsten, dumplings en pulled pork te proberen', aldus Meatable-CEO Krijn de Nood.
6 Juli 2023
Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Europese Unie is klaar voor beoordeling kweekvlees

De Europese Unie is er klaar voor om een aanvraag voor kweekvlees te beoordelen. Dat heeft Bruno Gautrais, ambtenaar bij de Europese Commissie, vandaag (11 mei) gezegd tijdens een conferentie van voedselautoriteit EFSA in Brussel over kweekvlees en precisie fermentatie. 
11 Mei 2023
Boerenbusiness Kweekvlees

Analyse Vlees & eiwit

Kweekvlees op vroegst eind 2024 op Europese markt

Weer een nieuw kweekvleesbedrijf lanceert een product op de markt: de Israëlische startup Aleph Farms komt met de eerste kweeksteak (zie foto). Israël en Singapore zijn momenteel de enige twee landen ter wereld die de verkoop van kweekvlees toestaan. In de Europese Unie zal het op zijn vroegst eind 2024 zijn voor een stukje kweekvlees of -vis verkocht mag worden. Er heeft tot nu toe namelijk nog steeds geen één kweekvleesproducent een aanvraag gedaan bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).
5 Mei 2023
Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Belgische pionier in kweekvlees failliet

Van ambitieuze startup in de kweekvleessector met de droom om marktleider in Europa te worden, naar een overname en een faillissement. Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat is kopje onder gegaan. Dit nadat het Israëlische moederbedrijf de geldkraan dichtdraaide. 
28 April 2023
Vaess

Nieuws Vlees & eiwit

Graangigant ADM sluit pact met producent kweekvlees

Graangigant Archer Daniels Midland (ADM) gaat samenwerken met het Israelische kweekvleesbedrijf Believer Meats om nieuwe kweekvleesproducten te produceren en eventueel op de markt te brengen. 
12 April 2023
Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Chinese techondernemer investeert in kweekvlees

Het Chinese bedrijf Jimi Biotech heeft in een recente investeringsronde $3 miljoen opgehaald voor de productie van kweekvlees. Jimi Biotech is van plan om het geld te steken in R&D en een uitbreiding van het personeelsbestand. 
17 Januari 2023
Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Grootste kweekvleesfabriek ter wereld komt in VS

De Israëlische startup Believer Meats is begonnen met de bouw van de grootste kweekvleesfabriek ter wereld in de Amerikaanse staat North Carolina. Daarmee wil het bedrijf stevig opschalen in de kweekvleesmarkt die de komende jaren zal gaan groeien.
29 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden