Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable halveert productietijd kweekvlees

26 Maart 2024 - Matthijs Bremer

De Nederlandse kweekvleesstartup Meatable claimt een doorbraak in het proces om kweekvlees commercieel interessant te maken. Het bedrijf zegt de productietijd te hebben gehalveerd van acht naar vier dagen. Daarmee heeft het Nederlandse bedrijf de kortste productietijd in de industrie.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de halvering van de productietijd is de capaciteit van de productiefaciliteiten feitelijk verdubbeld. Daarmee is het bedrijf een stap dichter bij een commerciële lancering. Het bedrijf wil zijn producten, net als concurrent Mosa Meat in 2020 al deed, kleinschalig introduceren in restaurants.

Recent presenteerde het bedrijf zijn eerste product, een varkensworstje, op een proefevenement in Singapore. Mogelijk is het product binnenkort ook in Nederland te proeven. Meatable heeft als eerste bedrijf een aanvraag voor een proeverij in Nederland ingediend.

Verenigde Staten
Daarnaast is het bedrijf voornemend om in 2025 actief te zijn in de Verenigde Staten, waar reeds het eerste kweekvleesproduct is goedgekeurd. Al is het de vraag hoe lang de verkoop en productie van kweekvlees nog legaal is in de Verenigde Staten. Er komt steeds meer verzet tegen de nieuwe categorie. Zeker als de verkiezingen later dit jaar in het voordeel van de Republikeinen uitvallen, hangt een verbod boven de markt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden