Kweekvlees

Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

'Nog zeker tot 2025 geen kweekvlees op menu'

Het zal nog tot zeker 2025 duren voor Nederlandse consumenten met kweekvlees kennis kunnen maken en tot 2030 voor het op grotere schaal verkrijgbaar is, dat verwachten sectoranalisten van ABN Amro. De grote uitdagingen zijn prijs, opschaling en toelating op EU-markten.
20 December 2022
Kweekvlees kweekkip

Nieuws Kweekvlees

Verenigde Staten keurt kweekkip goed

De Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit (FDA) heeft hun eerste kweekvleesproduct goedgekeurd. Daarmee is de Verenigde Staten het tweede land waar kweekvlees voor commerciële doeleinden geproduceerd mag worden.
24 November 2022
Kweekvlees

Nieuws Kweekvlees

VN brengt introductie kweekvlees dichterbij

De VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) ontwikkelt voedselveiligheidsstandaarden voor de productie van kweekvlees. Deze standaarden moeten de basis vormen voor de regulering van het product. Omdat het product nog niet getest kan worden, is het op het moment alleen mogelijk om kweekvlees in Singapore op de markt te brengen. In 2018 belemmerde dit de introductie van kweekvlees op de Nederlandse markt.
16 November 2022
Kweekvlees

Nieuws Kweekvlees

Nederlands kweekvlees in 2024 te koop

Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable kondigt een samenwerking met de enige commerciële exploitant van kweekvlees aan. Het bedrijf heeft als doel om met de hulp van ESCO Aster in 2024 producten van varkensvlees te verkopen in verschillende restaurants in Singapore, zo schrijft het bedrijf in een persbericht.
10 Oktober 2022
Kweekvlees

Nieuws Ivy Meat

Britse kweekvleesfabrikant breidt uit

Ivy Meat, een Britse startup die kweekvlees ontwikkelt, heeft onlangs bekend gemaakt dat het een nieuwe kweekvleesplantage gaat openen in Oxford. Volgens het bedrijf is het de grootste kweekvleesplantage van Europa. 
6 September 2022
Boerenbusiness

Interview Leon Moonen

'Kweekvlees is in situatie als deze heel interessant'

Leon Moonen is al tien jaar geïnteresseerd in kweekvlees. “Ik was bezig mijn eigen concept uit te rollen. Voor mijn opleiding moest ik ook kijken naar wat wij over dertig jaar wilden doen. Kweekvlees kwam toen in de slipstream voorbij. Maar het was toen nog veel te vroeg.' Inmiddels is de tijd wel rijp.
28 Maart 2022
Kweekvlees

Nieuws Mosa Meat

Eerste kweekvleesboer in Europa komt uit Brabant

De Brabantse veehouder Leo Moonen wordt waarschijnlijk de eerste kweekvleesboer in Europa. Hij werkt samen met start-up Mosa Meat van Mark Post, dat de eerste kweekvleeshamburger in 2013 produceerde.
21 Februari 2022
Kweekvlees

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Een van de meest prominente producenten van kweekvlees in de Verenigde Staten lijkt in crisis. Upside Foods zag vorige maand twee topmensen stilletjes vertrekken. Onderzoekers twijfelen ondertussen steeds meer aan de marktperspectieven van vlees uit een bioreactor.
31 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden