Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Nederlandse kweekvlees startup haalt miljoenen op

8 Augustus 2023 - Redactie Foodbusiness

Meatable, een Nederlandse startup in kweekvlees, heeft $35 miljoen opgehaald bij een investeringsronde. Daarmee komt het totaal aan ontvangen investeringen op $95 miljoen. Invest-NL, dat publiek geld belegd, stak $17 miljoen in het bedrijf. 

Volgend jaar hoopt Meatable de eerste producten op de markt te zetten. Dan lanceert het worsten en dumplings van kweekvarkensvlees in restaurants in Singapore. Een jaar later moeten Singaporese winkels en een lancering in de Verenigde Staten volgen. Het worden hybride producten die een mix van kweekvlees en plantaardig vleesvervangers bevat. 

Oprichter en CEO Krijn de Nood zegt in gesprek met AG Funder News zegt dat de hybride aanpak ervoor zorgt dat de afwijkende smaak die plantaardig vlees soms heeft verdwijnt. Dat is al het geval bij producten die 10% kweekvlees zijn en 90% plantaardig zijn. Producten die 50/50 zijn qua inhoud, zijn volgens De Nood niet te onderscheiden van echt vlees. Het bedrijf onthulde onlangs dat het binnen acht dagen worst kan maken van kweekvarkensvlees, waar dat normaal gesproken drie weken kost. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveegigant PHW investeert in kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable halveert productietijd kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Arizona tweede staat in VS die kweekvlees verbiedt

Analyse Vlees & Eiwit

Strijd tegen kweekvlees VS bereikt politieke arena

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden