Kweekvlees

Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable halveert productietijd kweekvlees

De Nederlandse kweekvleesstartup Meatable claimt een doorbraak in het proces om kweekvlees commercieel interessant te maken. Het bedrijf zegt de productietijd te hebben gehalveerd van acht naar vier dagen. Daarmee heeft het Nederlandse bedrijf de kortste productietijd in de industrie.
Dinsdag 11:00 uur
Kweekvlees kweekkip

Nieuws Vlees & Eiwit

Arizona tweede staat in VS die kweekvlees verbiedt

Als tweede staat in de Verenigde Staten verbiedt Arizona de verkoop en productie van kweekvlees. De wet is vandaag (27 februari) aangenomen door het Huis van Afgevaardigden. Eerder voerde Alabama al een dergelijk verbod door. 
27 Februari 2024
Kweekvlees kweekkip Upside Foods

Analyse Vlees & Eiwit

Strijd tegen kweekvlees VS bereikt politieke arena

Na de Europese Unie begint ook in de Verenigde Staten de politieke weerstand tegen kweekvlees toe te nemen. Daarbij wordt de technologie volop de cultuuroorlog ingetrokken. Naast zorgen over de veiligheid van kweekvlees wordt ook het culturele belang van de veesector als argument aangevoerd om de technologie te verbieden. Al is die scheidslijn niet even duidelijk als bij een thema als abortus, aangezien ook een aanzienlijk deel van de Democratische partij sceptisch is over de technologie.
26 Februari 2024
Kweekvlees

Achtergrond Vlees & Eiwit

Europees debat kweekvlees nu echt losgebarsten

Nu kweekvlees in enkele landen is toegelaten, zwelt de discussie in Europa aan. Een coalitie van drie landen heeft de Europese Commissie gevraagd om kweekvlees voorlopig niet op de markt te brengen.
29 Januari 2024
Kweekvlees

Achtergrond Vlees & Eiwit

Strijd tegen kweekvlees in de VS in volle gang

Deze zomer besloot de Amerikaanse voedsel en warenautoriteit de productie en verkoop van gekweekt kippenvlees goed te keuren. De acceptatie van kweekvlees heeft duidelijk nog een hele weg af te leggen en dat is in de Verenigde Staten niet anders. Met een recente onflatteuze reclame over het productieproces hebben tegenstanders in de VS recent de strijd tegen kweekvlees geopend.
3 Januari 2024
Space Farming Evoluon

Achtergrond Ondernemen

Aardappelen van 'Mars' en kippen-Tinder in Evoluon

Een eigen kweekmaaltijd met bijzondere ingrediënten samenstellen, kippen-Tinder spelen, of kijken hoe een ruimteboer zijn gewassen verbouwd. Het kan allemaal op de tentoonstelling Space Farming die maandag in het Evoluon in Eindhoven de deuren opent voor het publiek. Foodbusiness kreeg een voorproefje. 
22 September 2023
Kweekvlees

Opinie Pernille Kok-Jensen

Bijt je niet vast in puur natuur

Stel je voor dat je binnenkort je tanden zet in een sappige burger, gemaakt met behulp van drones, robots en geavanceerde algoritmen. Het klinkt misschien als sciencefiction, maar de technologieën die de voedselindustrie transformeren zijn al, in het hier en nu. En de bewuste voorhoede omarmd ze al. Volgens hen bevinden veel van de oplossingen rondom duurzaamheid in de voedselindustrie zich op het snijvlak tussen technologie en natuur.
10 Augustus 2023
Kweekvlees

Nieuws Ondernemen

Nederlandse kweekvlees startup haalt miljoenen op

Meatable, een Nederlandse startup in kweekvlees, heeft $35 miljoen opgehaald bij een investeringsronde. Daarmee komt het totaal aan ontvangen investeringen op $95 miljoen. Invest-NL, dat publiek geld belegd, stak $17 miljoen in het bedrijf. 
8 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden