Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Belgische pionier in kweekvlees failliet

28 April 2023 - Redactie Foodbusiness

Van ambitieuze startup in de kweekvleessector met de droom om marktleider in Europa te worden, naar een overname en een faillissement. Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat is kopje onder gegaan. Dit nadat het Israëlische moederbedrijf de geldkraan dichtdraaide. 

Via een online veilig hoopt de curator een overnamepartij te vinden voor de laboratoria en het personeel. Het in 2019 opgerichte Peace of Meat gold als pionier in Vlaanderen op het gebied van kweekvlees. Het bedrijf had onder meer als doel om foie gras te kweken. Hiervoor kreeg het €3,6 miljoen aan subsidies van de Vlaamse overheid. 

Eind 2020 werd het bedrijf voor €15 miljoen over genomen door het Israëlische bedrijf Meat-Tech 3D. Dat bedrijf experimenteerde met het 3D-printen van vleesalternatieven. Na de overname bleven de ambities torenhoog. Het doel was op industriële schaal kweekvlees produceren en marktleider te worden. Die droom werd ruw beëindigd nadat de Israëlische eigenaar de geldkraan dichtdraaide.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat het bedrijf na de overname in zwaar weer terecht kwam, miljoenen euro's verlies leed en dat er veel wisselingen waren in de top van het bedrijf. 

De curator wil een overnemer vinden voordat de activa worden geliquideerd. Hiervoor is online veilinghuis Hammertime ingeschakeld. Er wordt niet alleen voor de inboedel een koper gezocht, maar ook iemand die de tien personeelsleden wil overnemen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Opinie Ceel Elemans

Hybride product kan kosten kweekvlees beteugelen

Achtergrond Vlees & Eiwit

Verenigd Koninkrijk werkt aan uitrol kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveegigant PHW investeert in kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable halveert productietijd kweekvlees

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden