Mosa Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveegigant PHW investeert in kweekvlees

16 April 2024 - Matthijs Bremer

Nederlandse kweekvleesproducent Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde €40 miljoen opgehaald, zo maakt het bedrijf in een persbericht bekend. Het bedrijf wil het geld gebruiken om de productie op te schalen en de kosten van het productieproces te verlagen. Een van Europa’s grootste pluimveebedrijven behoort tot de investeerders.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens het bedrijf was er meer interesse van investeerders dan het bedrijf aan aandelen aanbood. De grootste investeerders zijn Lowercarbon Capital en M Ventures. Daarnaast heeft het Duitse pluimveebedrijf PHW Group kapitaal in het bedrijf gestoken. Opmerkelijk gezien de grote interesse van de markt is dat ook het Nederlandse staatsinvesteringsfonds Invest-NL, het Limburgs Energie Fonds (LEF) en InvestEU van de Europese Unie tot de investeerders behoren.

Mosa Meat is zeer tevreden met het verloop van de investeringsronde. In het persbericht geeft CEO Maarten Bosch aan dat het macro-economische landschap de laatste twee jaar moeilijk is waardoor het bedrijf gedwongen wordt nog strategischer te opereren. Met het extra kapitaal kan het bedrijf naar een commerciële lancering toewerken. Daarnaast is hij erg te spreken over de investering vanuit de conventionele vleessector.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden