Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Arizona tweede staat in VS die kweekvlees verbiedt

27 Februari 2024 - Matthijs Bremer

Als tweede staat in de Verenigde Staten verbiedt Arizona de verkoop en productie van kweekvlees. De wet is vandaag (27 februari) aangenomen door het Huis van Afgevaardigden. Eerder voerde Alabama al een dergelijk verbod door. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voornaamste kritiek op kweekvlees is meestal dat de veiligheid van het product niet gegarandeerd kan worden, omdat het product te kort bestudeerd wordt. Dat bleek een ook in Arizona een factor, al domineerde een ander argument het debat. Namelijk dat kweekvlees een bedreiging vormt voor de veehouderij in de staat. Daarbij koos de fractie er duidelijk voor om de discussie in de cultuuroorlog te betrekken. In het huis van afgevaardigden benadrukte de Republikeinse fractie dat Bill Gates en het World Economic Forum (WEF) openlijk een oorlog tegen de veehouderij zijn gestart.

Opmerkelijk is dat alleen lokale verkoop verboden wordt. In de regionale media is te lezen dat de inwoners van Arizona nog steeds kweekvlees uit andere staten mogen kopen. Opmerkelijk is daarnaast dat een parallel ingediende wet die producenten van kweekvlees en vlees- en zuivelvervangers verplicht om de producten als imitatievlees te labelen is weggestemd.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden