Dossier Klimaatcrisis

zon tarwe - agri

Opinie Kasper Walet

Aarde gaat niet ten onder aan klimaatverandering

20 December 2023
brazilie Boerenbusiness

Nieuws Ontbossing

EU verbiedt producten die bijdragen aan ontbossing

De Europese Unie wil ontbossing gaan aanpakken. Er komen nieuwe regels voor de import van producten die hebben bijgedragen aan ontbossing of verlaging van boskwaliteit. Het gaat dan om producten zoals vee, cacao, koffie, palmolie, soja, hout, rubber, houtskool en gedrukt papier.
7 December 2022
Danone

Nieuws Klimaat

Foodbedrijven kunnen uitstoot amper verlagen

De broeikasgasuitstoot van de negen grootste voedselbedrijven is de afgelopen twaalf maanden met 27 ton koolstofdioxide-equivalent (CO2e) gestegen. Met CO2e wordt aangegeven hoeveel een broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde omgerekend naar CO2. Bedrijven worstelen vooral met het beperken van hun indirecte uitstoot. 
22 November 2022
brazilie Boerenbusiness

Nieuws COP27

Plan grote foodbedrijven tegen klimaatverandering

Veertien van 's werelds grootste voedselbedrijven hebben op klimaatconferentie COP27 een gezamenlijke routekaart gepresenteerd waarop staat hoe zij willen werken aan het verminderen van hun CO2-uitstoot die vrijkomt als er van bosgrond landbouwgrond wordt gemaakt. Dat doen ze onder meer door boeren te stimuleren het land duurzaam te gebruiken.
10 November 2022
biologisch

Nieuws Klimaatverandering

Multinationals roepen op tot regeneratieve landbouw

Voedselproducenten en overheden moeten direct gaan samenwerken om de wereldwijde landbouwpraktijk te veranderen. De transitie naar regeneratieve landbouw moet drie keer zo snel om de impact van klimaatverandering aan te pakken. Dat staat in een rapport ondertekend door bedrijven zoals Mars, McCain, McDonald's, Mondelez en Pepsico.
3 November 2022
supermarkt vlees

Nieuws Demonstratie

Klimaatgroepen willen eerlijke vleesprijs

Tientallen jongerenorganisatie, zoals iniatiefnemers Youth for Climate, Studenten voor Morgen en de Jonge Klimaatbeweging organiseren zaterdag 27 augustus tussen 13.00 uur en 16.00 uur een groot protest in Den Haag voor een eerlijke vleesprijs. De organisatie wil met het protest milieuvriendelijke boeren een perspectief bieden en hoopt een forse klimaatwinst te boeken.
5 Augustus 2022
Albert Heijn Boerenbusiness

Nieuws Klimaat

Milieudefensie voert druk op Ahold op

De jongerentak van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief (JMA), vindt dat Ahold Delhaize te weinig doet om de planeet leefbaar te houden. Daarom heeft de organisatie  vier eisen gepresenteerd waar het bedrijf aan moet voldoen voor een geloofwaardig klimaatplan. Ook wil JMA dat Ahold Delhaize verantwoordelijkheid neemt voor de CO2-uitstoot van leveranciers en klanten. Zo'n 95% van de uitstoot van het bedrijf wordt veroorzaakt door deze indirecte uitstoot. 
13 Juli 2022
gas

Nieuws CBS

CO2-uitstoot omlaag door minder gasverbruik

In het eerste kwartaal van 2022 werd er 11% minder CO2 en andere broeikasgassen uitgestoten dan in hetzelfde kwartaal van 2021. Dat komt vooral doordat een kwart minder aardgas is verbruikt. Dit melden het CBS en RIVM/Emissieregistratie.
15 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden