Shutterstock

Nieuws COP27

Plan grote foodbedrijven tegen klimaatverandering

10 November 2022 - Max van der Heijden

Veertien van 's werelds grootste voedselbedrijven hebben op klimaatconferentie COP27 een routekaart gepresenteerd waarop staat hoe zij willen werken aan het verminderen van de CO2-uitstoot die vrijkomt als er van bosgrond landbouwgrond wordt gemaakt. Dat willen ze onder meer doen door boeren te stimuleren het land duurzaam te gebruiken.

De routekaart is opgesteld door: ADM, Amaggi, Bunge, Cargil, COFCO International, Golden Agri-Resources, JBS, Louis Dreyfous Company, Marfrig, Musim Mas, Olam International, Olam Food Ingredients, Viterre en Wilmar International. Een jaar geleden kwamen de CEO's van deze bedrijven bij elkaar in Glasgow tijdens COP26 en toen werd er besloten om deze gezamenlijke routekaart op te stellen. De focus ligt op palmolie, soja en veeteel. Het doel is het beschermen van de globale voedselsystemen en de inkomens van producenten. 

De routekaart stelt een alomvattend plan voor om ontbossing en bosverlies in de toeleveringsketens aan te pakken en de samenwerking te versnellen om dit doel te bereiken. Ook staat er in hoe de partijen gaan samenwerken met regeringen, leveranciers, financiële instellingen en andere actoren om de steun voor het plan uit te breiden. Denk aan het versterken van beleid en regelgeving en het aanmoedigen van boeren en veehouders om natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Bedrijven

Cargill investeert in mycoproteïne van Enough

Opinie Kasper Walet

Aarde gaat niet ten onder aan klimaatverandering

Achtergrond Ondernemen

Oplossing staking Cargill lijkt ver weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden