Bedrijfsnieuws Archer Daniels Midland Company

brazilie Boerenbusiness

Nieuws COP27

Plan grote foodbedrijven tegen klimaatverandering

Veertien van 's werelds grootste voedselbedrijven hebben op klimaatconferentie COP27 een gezamenlijke routekaart gepresenteerd waarop staat hoe zij willen werken aan het verminderen van hun CO2-uitstoot die vrijkomt als er van bosgrond landbouwgrond wordt gemaakt. Dat doen ze onder meer door boeren te stimuleren het land duurzaam te gebruiken.
10 November 2022
supermarkt boodschappen kassa voedselprijs

Nieuws Eiwit

De consumententrends van 2023 volgens ADM

Het is inmiddels traditie dat ADM in de laatste maanden van het jaar de verwachte consumententrends voor het komende jaar op een rijtje zet. 2023 draait volgens het bedrijf onder meer om meer aanbod qua eiwitten, gezondere voeding die beter past bij de individuele wensen en avontuurlijker eten.
2 November 2022
Archer Daniels Midland

Nieuws Archer Daniels Midland

Foodgigant ADM wil snelle groei plantaardige zuivel

Voedingsmiddelengigant Archer Daniels Midland (ADM) gaat samenwerken met New Culture, een bedrijf dat plantaardige zuivel produceert. De samenwerking moet de ontwikkeling en en het vermarkten van alternatieve zuivelproducten versnellen.
17 Augustus 2022
soja - agri

Nieuws Soja

Benson Hill en ADM samen in soja

ADM en Benson Hill gaan de samenwerking aan. Benson Hill, dat onder meer zaden ontwikkelt, gaat ultra high proteïn sojaplantzaden leveren aan ADM die de soja gaat telen en vervolgens verwerkt in plantaardige producten. 
9 Augustus 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws ADM

Nieuw bestuurslid ADM, bekendmaking dividend

Voedingsmiddelengigant Archer Daniel Midlands (ADM) heeft aangekondigd dat de vroegere CEO van Corteva, Jim Collins, toetreedt tot de de raad van bestuur van ADM. Ook maakt het bedrijf bekend dat het dividend gaat uitkeren
4 Augustus 2022
Archer Daniels Midland

Nieuws Archer Daniels Midland

Archer Daniels Midland zet in op zetmeelproductie

Voedingsconcern Archer Daniels Midland gaat de zetmeelproductie in de fabriek in Marshall flink uitbreiden. Op deze manier hoopt het te kunnen voldoen aan de groeiende vraag vanuit de voedings- en drankensector.
17 Mei 2022
Archer Daniels Midland

Nieuws Kwartaalcijfers

Archer Daniels Midland kent sterk eerste kwartaal

Archer Daniels Midland (ADM) heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De grondstofhandelaar zag zowel de omzet als de nettowinst flink oplopen. Het voorziet een aanhoudend krappe grondstoffenmarkt voor een periode van meerdere jaren.  De omzet over het eerste kwartaal groeide met bijna $3,7 miljard tot in totaal $23,65 miljard. De omzetstijging werd vooral gedreven door de hoge grondstoffenprijzen. De nettowinst na belastingen nam uiteindelijk met bijna $400 miljoen toe tot zo'n $1,05 miljard.  CEO tevreden CEO van ADM, Juan Luciano, toont zich in een toelichting op de cijfers tevreden met de resultaten. Volgens hem zijn deze toe te schrijven aan ondere krapper Zuid Amerikaanse oogsten, een wereldwijd goede vraag naar grondstoffen maar ook de groei die het bedrijf realiseert in haar nutrition tak en goed risicomanagement.  ADM voorziet dat de huidige krappe verzorging in de grondstoffenmarkt mogelijk jaren kan aanhouden. Het bedrijf wijst op de slechte koolzaadoogst in Canada, de slechte oogsten in Zuid - Amerika en de disrupties in het Zwarte Zee gebied. Voor de winst kan de situatie mogelijk goed uitpakken. Luciano voorziet dat de financiële resultaten over 2022 die van 2021 zullen overtreffen, zonder daar specifieker op in te gaan.
28 April 2022
Archer Daniels Midland

Analyse ADM

Grondstofgigant ADM zet in op plantaardige eiwitten

Archers Daniels Midland meldt extra te gaan investeren in productiecapaciteit van plantaardige eiwitten. Het bedrijf wil inspelen op de vraag naar alternatieven voor dierlijke eiwitten. De sterke financiële resultaten bieden ruimschoots mogelijkheid om te investeren in markten waar hogere marges lonken.
14 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden