JBS

Boerenbusiness

Nieuws Kwartaalcijfers

Vleesgigant JBS boekt gigantische kwartaalwinst

De Braziliaanse vleesgigant JBS heeft een sterk kwartaal achter de rug. Het voedingsmiddelenconcern zag de nettowinst in het eerste kwartaal namelijk oplopen tot bijna €1 miljard, een plus van maar liefst 151%. Uiteindelijk kwam de omzet uit op circa €17 miljard.
12 Mei 2022
Boerenbusiness

Nieuws JBS

JBS wil producent helpen door mest te produceren

Vleesconcern JBS wil de primaire voedselproducenten in Brazilië ondersteunen in de zogenaamde 'mestcrisis' waar zij momenteel mee te maken hebben. 's Werelds grootste vleesproducent meldt daarom zelf organische mest te gaan produceren. Dit wil het doen met behulp van afval de eigen faciliteiten.
25 Maart 2022
vlees Halal

Nieuws Jaarcijfers

Hoge vleesprijs voert winst Vivera-eigenaar JBS op

Vleesverwerker JBS heeft de financiële resultaten afgelopen jaar flink verbeterd, ten opzichte één jaar eerder. Het bedrijf, dat in juni de Nederlandse producent van vleesalternatieven Vivera overnam, zag de omzet en winst fors oplopen.
22 Maart 2022
Pluimveevlees

Nieuws JBS

JBS ziet af van volledige overname van Pilgrim's

Het Braziliaanse voedingsmiddelenconcern JBS ziet af van volledige overname van de Amerikaanse kipverwerker Pilgrim’s Pride Corporation. Dat meldde de vleesgigant op vrijdag 18 februari. De twee foodconcerns zijn het niet eens geworden over de voorwaarden van de overname. Het afblazen van de deal stuit op weerstand bij beleggers, zo blijkt uit de dalende beurskoers van zowel JBS als Pilgrim’s Pride Corporation.
21 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse JBS

Calculeert vleesgigant kartelboetes gewoon in?

Niet alleen in Nederland is de machtspositie van grote vleesconcerns onderwerp van gesprek. Ook in de Verenigde Staten is dit onderwerp actueel. Waar in ons land de Autoriteit Consument & Markt bekendmaakte onderzoek te doen naar een kartel in de Nederlandse voedselverwerkingssector, is men in de Verenigde Staten al een stapje verder.
7 Februari 2022
rundvlees

Nieuws JBS

JBS: 'Wij screenen onze grondstoffen nauwkeurig'

Nederlandse, Britse en Franse supermarkten meldden eerder rundvlees van vleesgigant JBS te gaan boycotten. Dit na recent onderzoek waaruit blijkt dat er bossen worden gekapt voor de vleesproductie. JBS daarentegen beweert dat het de boeren en grondstoffen sourcet via een digitaal monitoringssysteem.
23 December 2021
DSM

Nieuws Samenwerking

Vleesreus JBS kiest ook samenwerking met DSM

Het Nederlandse bedrijf DSM heeft opnieuw een grote klant aan de haak geslagen voor het voeradditief Bovaer. Na de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra, wil nu ook de Braziliaanse vleesreus JBS er gebruik van maken om de methaanuitstoot bij koeien te verlagen. Dat melden de partijen donderdag 11 november.
12 November 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Het Braziliaanse JBS, werelds grootste vleesverwerker, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.
12 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden