JBS

Tonnies

Nieuws Varkens

'Tönnies in gesprek met JBS over verkoop bedrijf'

De eigenaren van Duitslands grootste varkensslachter Tönnies voeren op dit moment gesprekken over een mogelijke verkoop van het vleesconcern. Als voornaamste overnamekandidaat wordt het Braziliaanse JBS genoemd, maar ook een bieder uit Azië maakt kans. Het overnamebedrag kan in de buurt komen van de €4 miljard.
14 Juli 2021
Boerenbusiness

Achtergrond JBS

Hoe groot zijn de gevolgen van de hack bij JBS?

De Braziliaanse vleesgigant JBS werd afgelopen weekend getroffen door een hack op het informatiesysteem. Hierdoor kwam de computernetwerken van ’s werelds grootste vleesverwerker stil te liggen en moest de vleesverwerking op diverse locaties stopgezet worden. Inmiddels is bekend dat de cyberaanval waarschijnlijk uit Rusland komt. Hoe groot waren de gevolgen van de hack bij JBS? En kunnen we dit soort aanvallen vaker verwachten?
9 Juni 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Podcast 8 juni - Linda van Eekeres

Koers Brasil Foods daalt, maar nog op hoog niveau

Brasil Foods noteert in São Paulo 2% lager. Het aandeel klom de laatste twee weken juist nadat het tevens Braziliaanse Marfrig Global Foods voor 25% eigenaar was geworden. Beide bedrijven concurreren met het grotere JBS. Brasil Foods is groot in kip en varkens en Marfrig in rundvlees. Samen willen ze hun concurrentiepositie versterken.
8 Juni 2021
Beyond Meat

Podcast 3 juni - Kimberly Bakker

Beyond Meat profiteert van hack bij JBS

De koers van ’s werelds bekendste producent van vleesvervangers, Beyond Meat, heeft geprofiteerd van de hack bij vleesverwerker JBS. Hoe dit zit, vertelt Kimberly Bakker in een nieuwe ochtendpodcast van Foodbusiness. En, is het een ontwikkeling die langere tijd aan gaat houden of dat niet?
3 Juni 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws VLEES

Slachthuizen JBS weer in bedrijf na hack

De grootste vleesverwerker ter wereld, het Braziliaanse JBS, kan zijn slachtactiviteiten vandaag grotendeels weer hervatten. Het bedrijf werd afgelopen zondag (30 mei) getroffen door hackers die computersystemen binnen het bedrijf platlegden. Het slachtproces in een groot aantal fabrieken in Australië en Noord-Amerika kwam stil te liggen.
2 Juni 2021
slachterij

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS getroffen door hack

Het Braziliaanse JBS is dit weekend getroffen door een hack op het informatiesysteem op locaties in Australische en Noord-Amerika.
1 Juni 2021
financieel euro

Nieuws Vivera

JBS koopt Nederlandse Vivera voor €341 miljoen

De Braziliaanse voedselproducten JBS heeft het Nederlandse bedrijf Vivera overgenomen voor €341 miljoen. Dat meldt het concern uit Brazilië maandag 19 april. De overname is inclusief de drie fabrieken en het R&D-centrum van Vivera. Goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en ondernemingsraad laten nog op zich wachten.
20 April 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Braziliaanse JBS wil voor 2040 CO2-neutraal zijn

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft zichzelf het doel gesteld om de broeikasgasemissies voor 2040 naar 0 te brengen. 'We zijn ons ervan bewust dat het een zeer ambitieus doel is', vertelt CEO Gilberto Tomazoni. 'Maar, het is een mooie uitdaging voor het hele bedrijf.'
26 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden