Shutterstock

Nieuws VLEES

Slachthuizen JBS weer in bedrijf na hack

2 Juni 2021 - Redactie Foodbusiness

De grootste vleesverwerker ter wereld, het Braziliaanse JBS, kan zijn slachtactiviteiten vandaag grotendeels weer hervatten. Het bedrijf werd afgelopen zondag (30 mei) getroffen door hackers die computersystemen binnen het bedrijf platlegden. Het slachtproces in een groot aantal fabrieken in Australië en Noord-Amerika kwam stil te liggen.

Het bedrijf geeft aan dat het progressie heeft geboekt bij het verhelpen van de problemen. Hierdoor verwacht het bedrijf de slachtactiviteiten in het grootste deel van zijn rundvee-, varkens- en pluimveeslachthuizen vandaag (woensdag 2 juni) weer te kunnen hervatten. De slachtonderbreking creëerde al zorgen over een mogelijk stijging van de vleesprijzen. Een lange periode van slachtonderbreking lijkt nu afgewend.

Russische hackers mogelijk betrokken
De onderneming heeft de Amerikaanse overheid laten weten dat waarschijnlijk Russische hackers uit een criminele organisatie verantwoordelijk zijn voor de problemen. De perswoordvoerder van het Witte Huis zegt dat er vanuit de Amerikaanse overheid contact is gezocht met Rusland over de kwestie. De Verenigde Staten hebben Rusland verteld dat een land met een verantwoordelijkheidsgevoel dergelijke criminelen geen vrij spel geven.

Flinke invloed slachtcijfers
Volgens cijfers van Amerikaanse ministerie van landbouw lagen de slachtcijfers op dinsdag 1 juni fors lager vergeleken met een week eerder. Op dinsdag werden er 94.000 runderen geslacht, zo'n 22% minder dan vorige week dinsdag. Het aantal varkensslachtingen lag op dinsdag 1 juni 20% lager dan een week eerder en kwam uit op 390.000 stuks.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden