Shutterstock

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS getroffen door hack

1 Juni 2021 - Redactie Foodbusiness

Het van oorsprong Braziliaanse JBS is dit weekend getroffen door een hack op het informatiesysteem. Computernetwerken van 's werelds grootse vleesverwerker zijn grotendeels stil komen te liggen en op verscheidene locaties is ook de vleesverwerking stilgelegd.

JBS USA heeft afgelopen zondag (30 mei) vastgesteld dat het doelwit was van een georganiseerde hack, waarbij meerdere servers zijn getroffen die systemen in Noord-Amerika en Australië ondersteunen. Activiteiten op verscheidene locaties zijn op maandag stilgelegd, zo vertelde Brent Eastwood, JBS Australia Chief Executive Officer.

Ook bepaalde transacties met klanten en leveranciers lopen waarschijnlijk vertraging op. Volgens een Australische vakbond heeft de hack ervoor gezorgd dat er in dat land tot wel 10.000 werknemers van JBS naar huis zijn gestuurd. Ook de Canadese fabriek in de deelstaat Alberta, die per dag circa 4.200 runderen verwerkt, is stil komen te liggen. 

Duur van de onderbreking
JBS zegt geen signalen te hebben ontvangen dat de hackers belangrijke gegevens hebben gestolen. Er wordt hard gewerkt om alle IT-systemen weer aan de gang te krijgen. Het bedrijf zegt druk in de weer te zijn om het incident op te lossen, maar kan geen indicatie geven over hoelang de onderbreking gaat duren.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden