Fortgens Photography / Shutterstock.com

Nieuws Samenwerking

Vleesreus JBS kiest ook samenwerking met DSM

12 November 2021 - Kimberly Bakker

Het Nederlandse bedrijf DSM heeft opnieuw een grote klant binnengehaald voor het voeradditief Bovaer. Na de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra, wil nu ook de Braziliaanse vleesreus JBS er gebruik van maken om de methaanuitstoot bij koeien te verlagen. Dat melden de partijen donderdag 11 november.

De Braziliaanse vleesproducent JBS wil de uitstoot van methaan bij koeien wereldwijd – dus in de gehele toeleveringsketen – verminderen. Daarom heeft hij donderdag 11 november aangekondigd een samenwerking te starten met het Nederlandse bedrijf 'Koninklijke DSM'. JBS hoopt dat het gebruik van het voeradditief Bovaer een waardevolle bijdrage levert aan het doel om tegen het jaar 2040 koolstofneutraal te zijn.

DSM stelt dat het additief kan helpen om de methaanemissies van runderen met wel 90% te verminderen. Er wordt gestart met verschillende testen in Brazilië. Als die succesvol zijn, dan wordt over zes maanden uitgebreid naar een tweede markt. Het zou volgens geruchten gaan om Australië of de Verenigde Staten.

Fonterra
Het is de tweede grote klant die DSM voor Bovaer binnensleept. Aan het begin van dit jaar maakte zuivelcoöperatie Fonterra al bekend een samenwerking aan te gaan met DSM om de methaanuitstoot op deze manier te verlagen. De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie is vooral benieuwd of dit product ook werkt in het Nieuw-Zeelandse landbouwsysteem, dat vooral gebaseerd is op weidegang.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden