Dossier Stikstofcrisis

supermarkt Target

Nieuws Stikstof

Remkes: 'Lokale producten verplicht in winkelschap'

De overheid moet proberen om in supermarkten en horeca zoveel mogelijk producten van Nederlandse natuurinclusieve landbouwbedrijven afgezet te krijgen. Daarvoor pleit Johan Remkes in zijn vandaag gepresenteerde stikstofrapport 'Wat  wel kan'.
5 Oktober 2022
Henk Staghouwer

Achtergrond Stikstofcrisis

Staghouwer had met LNV de strafportefeuille

De maandag afgetreden Henk Staghouwer mag als minister van LNV dan geen zwaargewicht zijn geweest, zijn positie was ook niet te te benijden. Samen met minister Christianne van der Wal voor stikstofbeleid moest hij het landbouwministerie besturen, terwijl ook Johan Remkes en Mark Rutte roeren in zijn beleid.
6 September 2022
Henk Staghouwer

Nieuws Politiek

Minister Staghouwer stapt op, Schouten neemt waar

Henk Staghouwer, minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, stapt op. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Reden daarvoor is de stikstofproblematiek en de houding van de Tweede Kamer tegenover dit dossier.
5 September 2022
Johan Remkes

Nieuws Stikstof

Remkes laakt foodservice en supermarkten

Johan Remkes, de gespreksleider bij de stikstofgesprekken die het kabinet voert met verschillende organisaties, heeft hard uitgehaald naar de levensmiddelenbranche, die niet ingaat op de uitnodiging om morgen ook met hem te overleggen. Dat meldt NOS.
17 Augustus 2022
boerenprotest

Nieuws Miljoenenschade

Boerenblokkade bij diverse distributiecentra beëindigd

De blokkades van supermarktdistributiecentra door protesterende boeren zijn op verschillende plekken in Nederland beëindigd. Zo zijn boeren rond het middaguur vertrokken bij het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein en zijn blokkades van distributiecentra van Albert Heijn en Lidl in Oosterhout opgeheven. 
5 Juli 2022
boerenprotest

Nieuws Boerenprotesten

Supermarkten boos over blokkades distributiecentra

De boerenprotesten die voor vandaag (maandag 4 juli) zijn aangekondigd, concentreren zich vooralsnog rond de distributiecentra (DC) van supermarktketens. In de vroege ochtend zijn er op meer dan tien DC's blokkades van boeren met trekkers gemeld. Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, noemt de protesten onacceptabel en eist dat ze direct worden opgeheven. 
4 Juli 2022
euro portemonnee inflatie

Nieuws CPB

Niet meer koopkracht met nieuw kabinet door inflatie

Door de torenhoge inflatie stijgt de koopkracht met het beleid uit het nieuwe coalitieakkoord niet, wat wel de insteek was. Dat blijkt uit de doorberekening van het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB meldt ook dat de economische effecten van het van het klimaat- en transitiefonds en het stikstoffonds onzeker zijn.
11 Januari 2022
DSM

Nieuws Samenwerking

Vleesreus JBS kiest ook samenwerking met DSM

Het Nederlandse bedrijf DSM heeft opnieuw een grote klant aan de haak geslagen voor het voeradditief Bovaer. Na de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra, wil nu ook de Braziliaanse vleesreus JBS er gebruik van maken om de methaanuitstoot bij koeien te verlagen. Dat melden de partijen donderdag 11 november.
12 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden