Shutterstock

Nieuws Miljoenenschade

Boerenblokkade bij diverse distributiecentra beëindigd

5 Juli 2022 - Max van der Heijden

De blokkades van supermarktdistributiecentra door protesterende boeren zijn op verschillende plekken in Nederland beëindigd. Zo zijn boeren rond het middaguur vertrokken bij het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein en zijn blokkades van distributiecentra van Albert Heijn en Lidl in Oosterhout opgeheven. 

De schade loopt in de miljoenen door de boerenblokkade, verwacht supermarktketen Coop. ''We zijn voor het opheffen hiervan afhankelijk van landelijke en lokale instanties en teleurgesteld dat dit nog niet tot een oplossing heeft geleid'', zegt een woordvoerder tegen het ANP. ''Zoals het er nu naar uitziet, lopen we een miljoenen schade op, wat onze zelfstandige werknemers binnen hun eigen zaak direct raakt.''

Op het moment van schrijven zijn de distributiecentra van de Plus in Haaksbergen, Jumbo in Raalte en Coop in Gieten nog geblokkeerd. Voor die tweede geldt dat er nog geen gehoor wordt gegeven aan de noodverordening van de gemeente. Waar het CBL vanochtend nog sprak over een miljoenenschade, is die volgens de supermarktkoepel inmiddels al in de tientallen miljoenen gelopen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden