Rijksoverheid

Nieuws Stikstof

Remkes laakt foodservice en supermarkten

17 Augustus 2022 - Linda van Eekeres

Johan Remkes, de gespreksleider bij de stikstofgesprekken die het kabinet voert met uitgenodigde brancheorganisaties, heeft hard uitgehaald naar de Nederlandse supermarkten en foodservice. Die gaan niet in op de uitnodiging om morgen (donderdag 18 augustus) ook met hem te overleggen.

Dat meldt NOS. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de vertegenwoordiger van de supermarkten en foodservice, schuift morgen niet aan bij Remkes aan tafel bij het gesprek met de ketenpartners. Dit omdat 'de keten donderdag slechts beperkt vertegenwoordigd is' en omdat het CBL het vooral van belang vindt dat 'het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen'. Dat liet de brancheorganisatie maandag in een verklaring weten.

'Verantwoordelijkheid wordt hier niet genomen'
Remkes zei vandaag dat niet te begrijpen.  "Ik ben groot geworden met het motto dat je je verantwoordelijkheid moet nemen en die verantwoordelijkheid wordt hier niet genomen." Hij zei volgens de omroep dat deze houding niet getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden