Koolzaadolie

koolzaad

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie trekt weer stevig aan

De koolzaadolienotering is in de voorbije maand waar aardig uit het dal geklommen. Waar de prijs een groot deel van de maand mei behoorlijk goedkoper was dan palmolie, is de prijs vervolgens weer gestegen en is raap/koolzaadolie nu zo'n $50 per ton duurder.
10 Juli 2023
Koolzaadolie

Analyse grondstoffen

Markt koolzaadolie volop in beweging, maar laag

De koolzaadoliemarkt heeft een bewogen maand achter de rug. Medio maart dook de prijs voor koolzaadolie voor het eerst in bijna 25 jaar onder die van palmolie, ging fors lager, herstelde binnen twee weken en zocht vervolgens weer de weg naar beneden.
17 April 2023
akkerbouw graanoogst graan - agri

Nieuws Grondstoffen

Zo schat de EU de productie van graan en suiker in

De Europese graanproductie komt het lopende oogstseizoen 2022/23 zo'n 6,9% lager uit dan het vijfjarige gemiddelde. De productie van oliezaden komt zo'n 5,2% boven het vijfjarig gemiddelde te liggen. De Europese suikerproductie ligt daarentegen 8,7% onder het vijfjarig gemiddelde. Dit alles wordt duidelijk in de recente Europese Agricultural Outlook.
3 April 2023
Koolzaadolie

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie omlaag met hele oliemarkt

De prijs van koolzaadolie ontsnapt niet aan de neergaande lijn die de markt voor plantaardige olie in het geheel stevig in de greep heeft. De prijs zit op ongeveer het laagste punt in twee jaar tijd, maar koolzaadolie is en blijft niet de meest goedkope oliesoort.
13 Maart 2023
Koolzaadolie

Analyse Koolzaadolie

Prijs koolzaadolie daalt mee met andere oliën

De prijzen raapolie zijn de afgelopen weken heel licht aangetrokken ten opzichte van een dip eind januari, maar geleidelijk aan is dit product de laatste maanden wel duurder geworden dan bijvoorbeeld zonnebloemolie.
13 Februari 2023
koolzaad

Analyse Koolzaadolie

Prijzen koolzaadolie en palmolie dichter bij elkaar

De prijs van koolzaadolie staat de laatste weken steeds verder onder druk. Oorzaak is de toenemende beschikbaarheid van palmolie en zonnebloemolie. Hierdoor is het verschil met palmolie gedaald tot het laagste punt sinds half maart van dit jaar.
5 September 2022
Koolzaadolie

Nieuws Olie

Koolzaadolie vervangt zonnebloemolie in België

Zonnebloemolie is massaal vervangen door koolzaadolie. Dat meldt het Belgische Ministerie van Economische zaken. De populairste vervanger is koolzaadolie. 
2 Augustus 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Prijs van koolzaad laagste in ruim 4 maanden

Al geruime tijd heeft de prijs van koolzaad de daling ingezet, maar sinds maandag gaat het hard. Het prijsniveau is inmiddels onder de €700 gedoken en de bodem lijkt ook nog niet bereikt. Waarom koelt de verhitte, plantaardige oliemarkt zo hard af?
22 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden