Koolzaadolie

koolzaad

Analyse Plantaardige oliën

EU voert eigen productie oliehoudende zaden op

De Europese Unie gaat de eigen productie aan oliehoudende zaden flink opvoeren. Voor het lopende seizoen wordt een productie verwacht van 32,3 miljoen ton, een toename van 7,2% ten opzichte van het seizoen hiervoor.
12 Mei 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

'Plantaardige oliën op korte termijn niet veel goedkoper'

De markt voor plantaardige oliën is niet eerder zo levendig geweest als afgelopen twee jaar. De wereldvoorraad is krap. Al met al worden daarom op korte termijn geen forse prijsverlagingen verwacht.
21 April 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad tikt 1.000 euro per ton aan op Matif

Het termijnmarktcontract voor koolzaad op de Matif in Parijs bereikte woensdag het prijsniveau van €1000 per ton. Dat is een unieke gebeurtenis. Gedurende de dag steeg de prijs nog verder, om uiteindelijk fors lager de dag af te sluiten. Krijgen kopers hoogtevrees?
24 Maart 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

Plantaardige oliën blijven duur door het grote tekort

Van het frituren van frites en het mengen van saladedressings tot de productie van biodiesel. Plantaardige oliën zijn veelzijdig in gebruik. Niet vreemd dus dat de vraag ernaar zo groot is. Lastige weersomstandigheden hebben de productie van de belangrijkste grondstoffen voor plantaardige oliën echter stevig verminderd.
24 Januari 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Canadese koolzaadoogst weegt zwaar op de prijs

Canada is de grootste producent van koolzaad ter wereld. De opbrengst van dat land weegt daarmee zwaar op de Matif-notering in Parijs. Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw de opbrengstverwachtingen voor de Canadese oogst met 400.000 ton verlaagd, tot het laagste niveau in veertien jaar. Niet vreemd dus dat de koolzaadnotering weer stevig opwaarts beweegt.
20 December 2021
koolzaad

Nieuws Granen

Na prijsdip krabbelt koolzaadprijs langzaam op

De prijs van koolzaad heeft records aan elkaar geregen dit jaar. Een fors gekrompen areaal in Europa, lagere opbrengsten en een desastreus slechte oogst in Canada zijn allemaal ingrediënten die meespelen. Na een flinke afwaardering krabbelt de koers begin december weer op.
7 December 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad stijgt door krappe situatie in palmolie

De noteringen voor palmolie en koolzaad trekken al jaar en dag aan elkaar op. Ook dit seizoen is dat zichtbaar. Palmolie steeg begin vorige week naar een hoogtepunt en koolzaad volgde aan het einde van de week. Het beperkte aanbod van palmolie ligt hier in beide gevallen aan ten grondslag. Is er al enig zicht op het einde van de prijsstijgingen? Of is de piek nog lang niet bereikt?
25 Oktober 2021
koolzaad

Analyse Koolzaadolie

Exportprijs koolzaadolie gaat mee de hoogte in

De exportprijs voor koolzaadolie is afgelopen jaar met bijna 7% toegenomen, ten opzichte van een jaar eerder. Niet vreemd, aangezien de noteringen voor koolzaad (op onder meer de Matif) naar historische niveaus stegen en plantaardige oliën gewild zijn. Afgelopen vrijdag, op 24 september, werd opnieuw een piek bereikt in de koolzaadprijs. Exporteurs van koolzaadolie moeten daardoor ook dit seizoen weer rekening houden met hoge exportprijzen.
27 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden