Vleesconsumptie

pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Pluimveevlees

Markt voor pluimveevlees ontspant na forse stijgingen

De markt voor pluimveevlees lijkt voorlopig over de top heen te zijn. De contractprijzen voor vleeskuikens daalden onlangs weer iets en insiders bestempelen de situatie als 'meer ontspannen' dan één maand terug.
12 Mei 2022
Fork Ranger

Interview Fork Ranger

'Duurzame stappen moeten je core business aanraken'

Klimaatverandering is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Maar is dat de juiste manier om het thema onder de aandacht te brengen? Fork Ranger wil klimaatverandering juist op een makkelijke en leuke manier onder de aandacht brengen.
1 April 2022
supermarkt varkensvlees Duitsland

Nieuws Vlees

Duitse vleesconsumptie op laagste niveau sinds 1989

Duitse consumenten hebben vorig jaar opnieuw minder vlees geconsumeerd. Cijfers van het Productschap voor Landbouw en Voedsel tonen aan dat de consumptie vorig jaar op het laagste niveau sinds 1989 lag.
31 Maart 2022
vlees Lamsvlees

Nieuws Plan Voedselbeleid

Kabinet opent aanval op vlees- en zuivelconsumptie

Het kabinet opent de aanval op de vlees-, zuivel- en eierconsumptie in Nederland. De consument moet de komende acht jaar zijn voedingspatroon stevig wijzigen, waarbij dierlijke eiwitten moeten worden ingeruild voor plantaardige eiwitten. Daarbij wordt ook een vleestaks onderzocht. Volgens Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is deze verschuiving in het eetpatroon goed voor de gezondheid en duurzaamheid. 
29 Maart 2022
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Retail

Confrontatie voetafdruk laat vleesverkoop dalen

Noorse consumenten die geconfronteerd worden met de CO2-voetafdruk van hun aankopen, schaffen minder vaak vlees aan. Dat is de conclusie die de Noorse online supermarketketen Oda trekt uit een onderzoek dat het afgelopen jaar, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Cicero, heeft uitgevoerd.
31 Januari 2022
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees

Ook in 2022 hoge prijzen op Amerikaanse vleesmarkt

De industrie voor dierlijke eiwitten in de Verenigde Staten rekent ook in het nieuwe jaar met hoge prijsniveaus. Dat heeft voornamelijk te maken met de vele uitdagingen in de veehouderijsector. Denk aan de lage voorraad van veevoer en het in werking treden van de Californische stemmingsmaatregel ‘Prop 12’.
22 December 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees

Tyson Foods voorziet flinke groei in vleesconsumptie

De komende tien jaar groeit de vleesconsumptie met 43 miljoen ton. Althans, dat is de verwachting van voedingsmiddelengigant Tyson Foods. Het bedrijf zet daar zelf ook actief op in. Het opent komende jaren twaalf nieuwe fabrieken, om zo de productiecapaciteit te vergroten.
16 December 2021
rundvlees

Nieuws Vlees

Australië heeft oogje op Indonesische vleesmarkt

Vleesexporteurs in Australië houden komende jaren de Indonesische markt voor vleesproducten goed in de gaten. Waarom? Omdat recent onderzoek van het Australische statistiekbureau Abares aantoont dat de vleesconsumptie in Indonesië de komende dertig jaar continu zal stijgen. Australië is op dit moment een van de belangrijkste leveranciers en hoopt die positie uit te bouwen.
9 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden