Shutterstock

Analyse Pluimveevlees

Markt voor pluimveevlees ontspant na forse stijgingen

12 Mei 2022 - Stef Wissink

De markt voor pluimveevlees lijkt voorlopig over de top heen te zijn. De contractprijzen voor vleeskuikens daalden onlangs weer iets en insiders bestempelen de situatie als 'meer ontspannen' dan één maand terug.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen voor pluimveevlees stegen afgelopen maanden naar ongekende hoogten. De versoepelingen van de coronamaatregelen en een weggevallen aanbod uit Oekraïne dreven de prijzen in rap tempo op. Iets wat overigens ook nodig was om de fors gestegen kosten in de keten te kunnen dekken. In de markt wordt nu echter duidelijk over meer stabilisatie gesproken en de prijzen worden links en rechts wat gecorrigeerd. 

Weer wat meer aanbod uit West-Oekraïne
Het aanbod van pluimveevlees uit de westelijke delen van Oekraïne krijgt langzaamaan weer wat vorm. Dit in combinatie met het wegebben van de 'emotie' in de sterk gestegen markt, geeft de markt meer rust. De prijzen voor pluimveekarkassen dalen iets en daarmee dalen ook de inkoopprijzen voor levende kuikens.

Toch zijn marktpartijen niet van mening dat de markt onder sterke druk zal komen te staan. Insiders uit de vleeshandel spreken van een sterke vraag en zien de prijsdaling dan ook meer als een bescheiden marktcorrectie op de zeer hoge prijsniveaus. Mogelijk profiteert pluimveevlees hier zelfs van, als 'goedkoop' alternatief voor duur varkensvlees en rundvlees. Het fundament onder de markt is dus aardig stevig. De verwachting? Na de huidige correctie komt een stabilisatie op hoog niveau.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden