Vleesconsumptie

supermarkt varkensvlees

Nieuws Vlees

Helft van de Europeanen consumeert minder vlees

De helft van de Europeanen heeft over het afgelopen jaar minder vlees geconsumeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen, ProVeg International, de Universiteit van Gent en marktbureau Innova. Deze trend zal voorlopig niet stoppen, want 40% geeft aan ook komend jaar minder vlees te willen consumeren. Opvallend is dat Denemarken, een land dat voorheen vooropliep in plantaardige voedselconsumptie, nu onderaan de lijst staat.
30 November 2021
ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

'Grondstofprijzen leiden tot duurder voedsel in winkel'

Bij feedconcern ForFarmers staat de nettowinst onder meer door de relatief hoge grondstofprijzen onder druk. Het bedrijf kan de oplopende kosten voor bijvoorbeeld granen en soja niet doorberekenen aan hun klanten, de veehouders. 'De boer moet meer krijgen voor hun producten als melk, vlees en eieren', zegt topman Yoram Knoop. 'Het kan niet anders dat dit leidt tot stijgende voedselprijzen voor de consument.'
13 Augustus 2021
worst

Nieuws Volkswagen

Geen curryworst meer voor medewerker Volkswagen

De medewerkers bij Volkswagen die liefhebber waren van de curryworst in de bedrijfskantine, komen na de zomervakantie van een koude kermis thuis. Volgens de autobouwer is de vraag naar vegetarische en veganistische alternatieven fors gegroeid en het concern heeft besloten daar gehoor aan te geven. Vanaf 20 augustus wordt vlees uit de fabriekskantine verbannen, meldt Automobilwoche naar aanleiding van een intern document.  
11 Augustus 2021
vlees Lamsvlees

Nieuws Consumentengedrag

Britse commissie pleit voor lagere vleesconsumptie

De vleesconsumptie in het Verenigd Koninkrijk moet komende jaren met 30% worden teruggeschroefd. Dat laat de commissie die een beleidsplan en visie heeft gemaakt voor een nationale voedselstrategie, weten. 'De overconsumptie van een grote groep Britten belast de leefomgeving en het milieu onnodig veel', schrijft het.
10 Augustus 2021
varkensvlees

Achtergrond Spanje

Spanjaarden lijnrecht tegenover elkaar over vlees

De vleesconsumptie in Spaanse huishoudens is afgelopen jaar met 10,5% toegenomen. Elk jaar geeft een Spanjaard bijna €350 uit aan vlees. Volgens minister Alberto Garzón is dat te veel. Hij is gestart met een nieuwe campagne, maar die valt niet bij iedereen in de smaak. Volgens verschillende vakbonden in de vleessector onderschat hij de waarde van de sector, die jaarlijks toch zo’n €28 miljard in het laatje brengt.
26 Juli 2021
varkensvlees ham

Analyse Varkensvlees

Eeuwenoude varkenscyclus functioneert nog altijd

De prijzen van varkensvlees staan van ouds bekend als volatiel. Deze reputatie maakte het ook afgelopen jaar weer waar. Daar waar de prijzen vorig jaar in het voorjaar recordniveaus bereikten, liet een opeenstapeling van gebeurtenissen de markt 180 graden draaien. Prijsbepalend voor de varkensvleesprijs in onze regio, zijn de laatste jaren de ontwikkelingen die aan de andere kant van de aardbol plaatsvinden.
22 Juli 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Vleesconsumptie

Deen luistert naar advies om minder vlees te eten

De overheid in Denemarken heeft aan het begin van dit jaar de nieuwe voedselrichtlijnen aan de eigen inwoners voorgelegd. Daarin staat onder meer het advies om minder vlees te consumeren en juist vaker te kiezen voor een plantaardig dieet. Nieuw onderzoek van Epinion toont nu aan dat de Denen geluisterd hebben, want 28% van de inwoners heeft geschrapt in de hoeveelheid vlees in het voedingspatroon.
21 Juli 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees

Amerikaanse vleesmarkt groeit zeker nog zeven jaar

Consumenten in de Verenigde Staten zullen de komende zeven jaar steeds meer vlees consumeren, zo is de verwachting van verschillende analisten van Fortune Business Insights. In een nieuw rapport stelt het bedrijf dat de groeiende interesse in eiwitrijke en ketogene diëten, die ontstaan is tijdens de coronacrisis, blijvend is. De waarde van de Amerikaanse vleesmarkt stijgt daardoor de komende jaren naar verluidt tot ruim $215 miljard.
25 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden