Shutterstock

Nieuws Vlees

Amerikaanse vleesmarkt groeit zeker nog zeven jaar

25 Juni 2021 - Kimberly Bakker

Consumenten in de Verenigde Staten zullen de komende zeven jaar steeds meer vlees consumeren, zo is de verwachting van verschillende analisten van Fortune Business Insights. In een nieuw rapport stelt het bedrijf dat de groeiende interesse in eiwitrijke en ketogene diëten, die ontstaan is tijdens de coronacrisis, blijvend is. De waarde van de Amerikaanse vleesmarkt stijgt daardoor de komende jaren naar verluidt tot ruim $215 miljard.

De eerste maanden van de coronapandemie hadden een negatief effect op de groei van de Amerikaanse vleesmarkt, zo stelt de analisten. Maar, na de maand juni nam de interesse weer toe. Vooral gesteund door de toenemende populariteit van eiwitrijke en ketogene diëten. Ook meerdere instanties startten in die periode met de promotie van vlees. Consumenten werden aangespoord om gezonder, eiwitrijk voedsel te kopen. Het had succes, want de vraag naar rundvlees, varkensvlees en kip nam toe in alle distributiekanalen. De analisten voorzien dat deze trend aanhoudt, waardoor de waarde van de Amerikaanse vleesmarkt tegen 2028 uitkomt op $215,76 miljard. Afgelopen jaar was dat nog $170,38 miljard.

Vlees hoort bij de Amerikaan
Volgens de analisten is vlees een belangrijk onderdeel van het typische Amerikaanse dieet. "Het is goed voor respectievelijk meer dan 15%, 40% en 20% van de dagelijkse energie-, eiwit- en vetinname bij Amerikanen. Overigens verwachten we dat het pluimveesegment in een sneller tempo zal stijgen", schrijven ze. Onder meer omdat consumenten zich meer aangetrokken voelen tot eiwitrijk voedsel, omdat ze een gezonde, actieve levensstijl aannemen. Eiwitrijke diëten komen steeds vaker voor bij sporters en fitnessliefhebbers.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden