Verenigde Staten

Cacao

Nieuws Cacao

Noord-Amerika vermaalt wederom minder cacao

Cacaoverwerkingsfabrieken in Noord-Amerika hebben over het eerste kwartaal van dit jaar weer minder cacaobonen vermalen dan in dezelfde periode één jaar eerder. Dat was in het vierde kwartaal ook al het geval.
22 April 2022
dollar recessie inflatie

Nieuws Inflatie

Restaurantbezoek wordt in VS flink duurder

De consumentenprijsindex in de Verenigde Staten is op jaarbasis met 8,5% gestegen. Dat is het hoogste groeitempo sinds 1981. Niet alleen de boodschappen worden duurder, ook een bezoekje aan het restaurant neemt fors in prijs toe.
20 April 2022
export haven logistiek supply chain

Nieuws Logistiek

Data-uitwisseling moet havencongestie verlagen

In de Verenigde Staten is een nieuw plan, genaamd Flow, geïntroduceerd om de toeleveringsketen te verbeteren. “Het gebrek aan digitale infrastructuur en transparantie maakt de toeleveringsketens broos en niet in staat om zich aan te passen wanneer ze worden geconfronteerd met een schok”, geeft de Amerikaanse regering in een reactie aan.
18 Maart 2022
varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

'Consolidatie niet dé reden van hoge varkensvleesprijs'

De varkensvleesprijzen in de Verenigde Staten zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. De regering van Joe Biden gaf de schuld aan de consolidatie van de industrie, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat niet dé reden voor de hoge prijzen te zijn.
4 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkensvlees

Prijzen varkensvlees lopen in Verenigde Staten snel op

De prijzen voor varkensvlees zijn in de Verenigde Staten rap opgelopen. Dit is een reactie op de slachtcijfers van varkens, die al wekenlang behoorlijk achterblijven. Dit komt vooral doordat de  Omikron-variant de slachtplannen dwarsboomt. Wat mogelijk ook meespeelt, is dat het aantal varkens behoorlijk is afgenomen.
21 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse JBS

Calculeert vleesgigant kartelboetes gewoon in?

Niet alleen in Nederland is de machtspositie van grote vleesconcerns onderwerp van gesprek. Ook in de Verenigde Staten is dit onderwerp actueel. Waar in ons land de Autoriteit Consument & Markt bekendmaakte onderzoek te doen naar een kartel in de Nederlandse voedselverwerkingssector, is men in de Verenigde Staten al een stapje verder.
7 Februari 2022
melk supermarkt Verenigde Staten

Analyse Zuivel

Amerikaanse zuivelmarkt profiteert van goede vraag

Dankzij goede exportcijfers en hoge binnenlandse consumptiecijfers heeft de Amerikaanse zuivelmarkt de wind in de rug. De melkprijs heeft afgelopen maanden een behoorlijke sprint getrokken en voor 2022 liggen verdere prijsstijgingen in het verschiet. Dit dankzij de opmars die de prijzen van de zuivelfabricaten laten zien. 
27 Januari 2022
varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Handelsoorlog pakt goed uit voor Spanje en Brazilië

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten suddert inmiddels al een aantal jaar voort. Beide landen moesten op zoek naar alternatieve leveranciers. Spaanse en Braziliaanse varkensvleesexporteurs profiteerden.
26 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief